Economic Local

Borza: Sa nu ne facem griji pentru Hidroelectrica, ci pentru Complexul Energetic Oltenia

Publicat: 27 feb. 2013
1

Dupa iesirea din insolventa a companiei Hidroelectrica, peste sase luni ar putea aparea un alt subiect, respectiv Complexul Energetic Oltenia, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de specialitate, Remus Borza, reprezentantul Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica.

Hidroelectrica va vinde energie in continuare, deci trebuie sa le dau o veste proasta celorlalti producatori de energie. Luna februarie 2013 a reprezentat un consum de energie cu 10% mai mic fata de perioada similara din anul trecut. Hidroelectrica, chiar si in insolventa, ramane unul dintre principalii producatori de energie, cu o cota de 22% din piata.

Sa nu ne facem griji pentru Hidroelectrica, ci mai degraba pentru Oltenia. S-ar putea ca, dupa iesirea din insolventa a Hidroelectrica, sa trecem la Complexul Energetic Oltenia.

Vreau sa-i spun domnului Sandulescu (n.r. Alexandru Sandulescu, directorul Directiei de Energie din Ministerul Economiei) ca nu pretul producatorului dicteaza pretul in piata, ci invers. Daca esti peste pretul pietei produci pe stoc dupa care iti dai obstescul sfarsit. Hidroelectrica isi permite sa se adapteze, capacitate pe care ceilalti producatori nu o au”, a explicat Borza.

Potrivit administratorului judiciar al Hidroelectrica, compania a raportat, in luna ianuarie 2013, un profit de 49 milioane lei, iar dupa primele sase luni din acest an valoarea profitului ar putea creste la 50 milioane de euro.

„Din analiza indicatorilor financiar-contabili, se poate constata cu ochiul liber o evolutie pozitiva pentru Hidroelectrica. In ianuarie s-a inregistrat un profit de 49 milioane lei, aproximativ 11 milioane euro.

In decembrie si noiembrie 2012, profitul Hidroelectrica a fost de 10 milioane euro pe fiecare luna. Profitul estimat pentru Hidroelectrica in 2013 este de 434 milioane lei, practic ar fi cel mai mare profit inregistrat de catre companie. Numai dupa primele sase luni, profitul va fi de 50 milioane euro”, a afirmat Remus Borza.

Hidroelectrica si-a solicitat insolventa in data de 15 iunie 2012, ulterior denuntand mai multe contracte cu traderi de energie, contracte considerate a produce pierderi pentru statul roman, dar si paguboase pentru companie.

Remus Borza, reprezentantul Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a aratat, recent, ca termenul de iesire din insolventa a Hidroelectrica este 26 iunie 2013, iar procedura poate fi aprobata, dar numai in conditiile rezolvarii celor 74 de contestatii existente, scrie business24.ro

Comentarii
  • Problema Hidroelectrica este ce va face dupa iesirea din insolventa in sensul ca dezastrul facut acum prin taierea tutoror costurilor, fara o analiza judicioasa, se va resimtii dupa. Si apoi vom spune vai ce minuni a facut Borza ….dar cu ce pret….Ganditi-va ca profitul de la hidro e facut prin taierea salariilor oamenilor, a reparatiilor la agregate, a reducerii cheltuielilor de intretinere ……oare e bine asa?

  • Asa e.Borza minte poporul prin omisiune.Nu spune ca ceea ce face pericliteaza siguranta sistemului energetic, iar profitul pe care l-a inregistrat Hidroelectrica este doar din reduceri de personal, si bugetele alocate mentenantei si altor sectoare.nu-l duce mintea sa faca si altceva.Asta putea sa faca oricine si un copil de gradinita.Unde este strategia de functionare pe termen mediu si lung.Unde a publicat Borza sa vedem si noi care este planul lui de reorganizare.Nu l-a vazut nimeni, fiindca nu exista.Cel mai ravnit dintre burlaci asa cum se autointituleaza, dar ce sa faci cu un burlac impotent.

Adauga un comentariu