National

Bosch vine la Jucu si va crea 2.000 de locuri de munca

Publicat: 27 ian. 2012
1

Producatorul german de componente auto Bosch, cu afaceri globale de peste 47,3 miliarde de euro si circa 283.500 de angajati, va deschide o unitate de productie la Jucu, in care va investi 60 de milioane de euro, scrie Ziarul Financiar, care citeaza postul televiziune local Transilvania L!VE. Directorul general al parcului industrial Tetarom, Viorel Gavrea, a confirmat joi, pentru Transilvania L!VE, ca pe lânga producatorul italian de electrocasnice De’Longhi SpA, care va achizitiona facilitatile de productie Nokia din Cluj, si grupul german Bosch va demara o investitie in parcul industrial Tetarom III, scrie Ziarul Financiar.

Investitia germanilor va crea circa 2.000 de noi locuri de munca. „Consiliul Judetean Cluj a facut unele declaratii in ceea ce priveste aceasta noua investitie, in momentul in care a fost anuntat acordul pentru achizitionarea de catre compania italiana De’Longhi a facilitatii de productie Nokia din Cluj. Contractul cu Bosch este finalizat, astfel ca asteptam semnarea lui, dupa ce un anumit dosar va fi avizat de Ministerul de Finante„, a declarat directorul general Tetarom in cadrul unei emisiuni la postul TV local.

Potrivit acestuia, Bosch isi va instala facilitatile de productie pe 21 de hectare din parcul industrial Tetarom III, parcul unde a functionat si fabrica de telefoane mobile Nokia, iar investitiile ar putea ajunge la peste 60 mil. euro. Aici urmeaza sa fie produse, chiar din acest an, componente electronice pentru automobile, conform lui Viorel Gavrea.

Adauga un comentariu