National

Botez cu 250 de participanți, oprit de polițiști. S-au dat amenzi uriașe – FOTO

Publicat: 27 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Botez cu 250 de participanți oprit de polițiști. S-au dat amenzi uriașe - FOTO
Botez cu 250 de participanți, oprit de polițiști. S-au dat amenzi uriașe

Un botez la care participau 250 de persoane a fost oprit de polițiști, în localitatea Ghiroda din Timiș.

Pe fondul creșterii alarmante a numărulu ide infectări cu noul coronavirus, oamenii par să nu ia în considerare toate avertismentele lansate de medici și nu respect nicio normă de prevenire a îmbolnăvirii cu COVID-19.

În localitatea timișoreană, oamenii și-au dat în petec, organizând un botez la care au participat 250 de persoane care nu au repsetcat nicio normă de prevenire.

Polițiștii au dat 146 de amenzi în valoare de 35.000 de lei. Organizatorul evenimentului a fost şi el amendat cu 2.000 de lei.

13 echipaje de poliție și jandarmerie au intervenit în acest caz.

Botez cu 250 de participanți, oprit de polițiști: Apel făcut de autorități

Pe pagina de Facebook a comunei Ghiroda, oficialitățile au făcut din nou un apel la cetățeni să respecte regulile.

„În aceste vremuri complicate, regulile pe care trebuie să le respectăm, ca simpli cetățeni, reprezintă minim de efort comparativ cu sacrificiile pe care le fac cei care luptă cu pandemia în prima linie. Grija pentru cei apropiați și respectul față de comunitatea în care trăim ar trebui să fie lege pentru toți, însă nu tot timpul se intâmplă asta.

În cazul de față, azi dimineață, poliția locală din Ghiroda a fost sesizată de existența unei adunări masive de oameni, aproximativ 200, eveniment constatat și raportat către poliția națională de către colegii noștri. 13 echipaje de poliție și jandarmerie au intervenit la locație, unde se desfășura un botez, au fost legitimate toate persoanele și au fost aplicate amenzi tuturor participanților.

Facem apel, și pe această cale, către concetățenii noștri, să respecte regulile și să ne sesizeze de fiecare dată când constată încălcarea lor“, au precizat reprezentanții primăriei din Ghiroda.

Două cluburi din Mamaia au fost închise: Ce nereguli au fost găsite

Zilele tecute, două cluburi din staţiunea Mamaia au fost închise temporar de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC). Decizia a fost luată după ordinul dat de premierul Ludovic Orban privind efectuarea de controale la sânge la terasele din România.

La unul dintre cluburi a fost închisă doar zona de bucătărie, iar la celălalt toate activităţile pe care le derula, după ce au fost găsite mai multe nereguli. Nu erau respectate condiţiile de igienă şi nici legate de distanţarea la mese.

Cele două cluburi au fost şi amendate cu suma totală de 32.000 de lei. Un treilea club a fost amendat cu 20.000 de lei.

Vicepreşedintele ANPC, Valentina Veronica Mitran Piticu, a declarat că în Mamaia inspectorii ANPC au controlat trei cluburi.

„Au fost verificate toate cluburi, trei dintre ele au primit amenzi, două oprirea temporară a activităţii. Neregulile ţin de partea de bucătărie, partea de igienă şi camere de depozitare a gheţii neigienizată, barurile erau într-o stare deplorabilă şi nu se păstra distanţa la mese. Dacă îşi pun la punct toate neregulile constatate ieri se pot redeschide. La un club a fost închisă bucătăria, iar la celălalt tot”, a declarat Valentina Veronica Mitran Piticu.

Controale la mai multe terase de pe Litoral

Comandamentul Litoral a avut acţiuni de control în mai multe localităţi. Astfel, în Costineşti au fost controlaţi 18 operatori economici şi au fost aplicate două amenzi în valoare de 13.000 de lei, iar în Neptun, Jupiter, Venus, Vama Veche au verificaţi 15 operatori economici, fiind date trei amenzi în valoare totală de 15.000 de lei.

Vicepreşedintele ANPC a prezentat şi câteva dintre neregulile găsite pe litoral în urma controlului de joi seara: comercializarea îngheţatei cu data limită de consum depăşită, comercializarea preparatelor culinare cu etichete care indică data de preparare 21 sau 22 iulie, comercializarea preparatelor culinare fără etichete, utilizarea sosurilor de producţie proprie păstrate în recipienţi reutilizaţi de băutură răcoritoare, schimbarea termică a stării produselor faţă de cea indicată de producător, utilizarea unor vitrine de frig neigienizate, cu grătare şi ventilaţie ruginită, cu urme de mucegai, tavan cu fantă decupată prin care pot cădea diverse impurităţi în preparatele culinare, prezenţa muştelor, lipsa dotărilor cu aparate împotriva insectelor, utilizarea unui spaţiu de vânzare şi depozitare la bar complet neigienizate.

 

Adauga un comentariu