Sport

Box: „Sunt multumit de baieti”

Publicat: 31 dec. 1999

•apreciaza antrenorul sectiei de box din cadrul ASCFR Iasi, Nicu Branzei

R.: Cum caracterizati anul 1999?
N.B.: A fost un an foarte bun, daca ar fi sa ne referim la categoriile copii, cadeti si juniori. Am obtinut trei medalii la Campionatele Nationale de copii, una de argint (Marius Cuculescu) si doua de bronz (Iulian Hordila si Marius David). Aceleasi satisfactii vin si din partea evolutiilor lui Gabriel Fandarac (60 kg – juniori), acesta dovedindu-se, in repetate randuri, imbatabil la aceasta categorie.
R.: – Ce ne puteti spune despre seniori?
N.B.: – Fara indoiala, cel mai bun produs al CFR din ultimii ani este Constantin Velea, actualmente militar in cadrul Clubului Steaua. Astept sa-si satisfaca stagiul militar, dupa care voi incepe cu el pregatirile pentru a ataca podiumul Campionatului National de seniori. Este un real talent si cred ca dupa retragerea lui Crinu Olteanu, ii va lua cu siguranta locul la categorie. Pentru aceasta insa trebuie sa-i ofer conditii, un serviciu eventual si, nu in ultimul rand, o baza financiara pentru a nu se ajunge ca in cazul Bobirnat (n.r. – plecarea lui Ovidiu Bobirnat de la Vointa la Freedom Star Farul Constanta).
R.: Cum este privita sectia de box in cadrul ASCFR?
N.B.: Foarte bine chiar, si amintiti-va de sprijinul acordat de Regionala CF Iasi in organizarea Turneului „Iosif Matheas”. A fost intr-adevar o actiune benefica „nobilei arte” din judetul nostru, pe care ne-am dori-o repetata in fiecare an. Cert este insa ca am reusit sa sensibilizam conducerea CFR Iasi (director Mihai Necolaiciuc) precum si cea a ASCFR (presedinte Genu Apostol), domniile lor asigurandu-ne ca, in scurt timp, sala de box va deveni una de standard international. Si daca mai punem la socoteala si faptul ca ne-au asigurat un cantonament de o saptamana la Vatra Dornei, va puteti da seama ca sprijinul pe care ni-l ofera este unul substantial, fara de care nu am putea supravietui.
R.: Se putea mai mult in ceea ce priveste performantele pugilistilor?
N.B.: Cred ca da. Ma asteptam la cel putin un titlu national, Marius Cuculescu fiind printre cei vizati. Oricum, la anul sper sa ridicam stacheta si sa aducem la Iasi mult mai multe medalii.
R.: Un gand pentru sportivii ieseni?
N.B.: In primul rand as vrea sa multumesc Regionalei CFR pentru tot ceea ce a facut pentru noi, apoi dlui Vasile Citea, presedintele Comisiei Judetene de Box Iasi. Lor si tuturor sportivilor ieseni le doresc un an nou plin de satisfactii pe toate planurile, cat mai multe medalii si multa sanatate. „La multi ani!” si sarbatori fericite celor ce iubesc „nobila arta” si le promitem ca in 2000 vom face tot posibilul pentru a-i rasplati cu cat mai multe performante.loading...

Adauga un comentariu