News Flash:

Branza din lapte de mama, o noua delicatesa

12 Martie 2010
1047 Vizualizari | 1 Comentarii
Branza de capra, branza de oaie, de vaca, de bivolita si... branza de om. Asta pregateste un bucatar din New York. Inventia lui i-a adus atat critici, cat si laude. Anul trecut, cei de la PETA, un ONG care lupta pentru drepturile animalelor, au cerut unui mare producator american de înghetata sa înlocuiasca laptele de vaca din produsele sale cu laptele de mama. "Laptele de vaca este pentru vitei. Cel uman este singurul lapte special conceput pentru oameni", si-au motivat cererea cei de la PETA.
Desi înghetata din lapte uman nu a aparut înca, exista o alta delicatesa bazata pe acelasi ingredient. Daniel Angerer, un bucatar si proprietar de restaurant din New York s-a gandit sa experimenteze cu un nou produs: branza din lapte de mama. "Sursa" este chiar sotia lui, Lori, care îsi alapteaza fetita de cateva luni. Pentru ca Lori pusese "la pastrare" destul de mult lapte si nu mai era loc în frigider, Daniel s-a gandit ca ar fi bine sa faca ceva cu el, pentru ca a-l arunca ar fi fost o prea mare risipa. Asa a aparut ideea de a transforma excesul de lapte în branza. "Ca bucatar, sunt gata sa experimentez orice gust si caut permanent noutati", a declarat Daniel Angerer pe blog-ul lui. "Bine ca nu s-a gandit sa gateasca si placenta sotiei", a venit replica americanilor oripilati de o asemenea idee.
Totusi, s-au gasit destui gata sa încerce noul produs. Pana la urma, mancam fara probleme branza obtinuta de la vaci care traiesc în grajduri murdare, sunt injectate cu hormoni si cu antibiotice. Laptele de mama pare sa fie varianta mult mai naturala, mai sanatoasa si mai sigura. Chiar bucatarul spune ca laptele sotiei îi aminteste de laptele proaspat de vaca pe care îl lua, în copilarie, de la o ferma: "Era cald înca si se acrea a doua zi". Daniel nu vinde branza de mama în restaurantul lui pentru ca legea i-o interzice, însa este gata sa ofere reteta oricui întreaba si nu-i refuza nici pe cei care vor sa guste. El spune ca delicatesa are un gust usor dulceag si seamana destul de mult cu branza de vaca proaspata. In schimb, un critic culinar care a gustat din inventia lui Angerer nu a fost de acord. "Este vascoasa, usor crocanta si are gust de muraturi. Ii dau o bila neagra", a declarat criticul pentru The Post.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

COCOS GH.  | #99320
Dar,branza din lapte de tata,se are?
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1329 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013321 (s)