Sport

BRAVO! Catalina Ponor a castigat doua medalii de bronz la Campionatul European de la Berna

Publicat: 05 iun. 2016

Catalina Ponor s-a clasat pe locul 3 în finalele de la sol si bârna, din cadrul Campionatului European de gimnastica artistica de la Berna, acestea fiind si singurele reusite ale delegatiei României în concursul senioarelor.

Catalina a deschis a treia finala a zilei la senioare – bârna. Ponor a intrat în ultimul act  cu a treia nota obtinuta în calificari – 14.433 si a impresionat din start prin eleganta. Pe aparat, sportiva de 28 de ani a avut însa câteva ezitari, iar acest lucru s-a reflectat în nota finala. Catalina Ponor a primit 14.266, o nota sub cea obtinuta în calificari, cu care era greu de crezut ca va ramâne pe podium.

Sportivele care au urmat-o imediat, Marine Boyer (Franta) si Aliya Mustafina (Rusia), au si depasit-o, dupa ce au fost notate cu 14.600, respectiv 15.100, dar Catalina a rezistat pe podium pâna la capat. Principalele pericole care au concurat la sfârsit, Rebecca Downie (Marea Britanie) si Angelia Melnikova (Rusia), au ratat. Prima a cazut de pe bârna, iar a doua a avut o aterizare „urâta”. Astfel, Ponor a cucerit prima medalie la o competitie majora dupa ce a revenit în activitate.

Tripla campioana olimpica nu a avut timp sa-si savureze reusita, pentru ca imediat a început si ultima finala a Campionatului European de la Berna, cea de la sol. Catalina a intrat a patra în concurs, cu multa dezinvolura, decisa sa-si dubleze medalia câstigata la bârna. Ea a intrat în competitie imediat dupa Giulia Steingruber, care ridicase stacheta foarte sus, cu o nota de 15.200.

Pentru Ponor a fost destul de greu sa treaca în fata reprezentantei gazdelor, mai ales ca avea si un exercitiu cu nota de plecare din 6.0 fata de 6.4 al Giuliei. Catalina a avut o evolutie destul de sigura, pentru show-ul prezentat fiind notata cu 14.466.

Nota care a fost depasita la final doar de Elissa Downie (Marea Britanie), care a cucerit medalia de argint cu 14.566. În spatele româncei s-a clasat o alta britanica, Claudia Fragapane – 14.300, care a ratat podiumul în urma unei ratari.

Asadar, Catalina Ponor revine de la Berna cu doua medalii de bronz, rezultate promitatoare în tentativa ei de a ajunge la Rio. Este clar însa, gimnasta trebuie sa mai adauge elemente de dificultate pentru a spera într-o prezenta la Jocurile Olimpice, mai ales ca adversara ei în aceasta tentativa, Larisa Iordache, este una din cele mai bune sportive ale lumii.

Ar mai fi de adaugat faptul ca întrecerile de la Berna n-au fost extraordinare din punct de vedere al rezultatelor sportive, comparativ cu alte editii, iar onoarea României a fost salvata tocmai de Catalina Ponor. Echipa s-a clasat doar pe locul 6, dupa ce în urma cu 2 ani la Sofia era campioana a Europei!loading...

Adauga un comentariu