Sport

BRAVO! Ieseanca Andreea Prisacariu va reprezenta Romania la FOTE 2015

Publicat: 16 iul. 2015
1

Cea de-a 13-a editie de vara a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) va debuta pe 26 iulie 2015 la Tbilisi, in Georgia. In premiera, in istoria acestei competitii la care si-au anuntat prezenta peste 3.800 de sportivi, din 50 de tari, intrecerile se vor desfasura timp de sase zile. Echipa Olimpica a Romaniei va fi alcatuita din 66 de sportivi si 18 antrenori, reprezentantii nostri urmand a concura la sase sporturi: atletism, judo, gimnastica, inot, handbal (fete) si tenis, din cele noua cuprinse in programul FOTE Tbilisi 2015. La tenis de câmp, din echipa României fac parte ieseanca Andreea Prisacariu (15 ani, dubla campioana nationala) si constanteanca Selma Cadar.

Citeste si: Ieseanca Andreea Prisacariu a devenit campioana nationala la U16

„Fiind campioana nationala am avut de ales între FOTE si Campionatul European si am ales Festivalul Olimpic al Tineretului European din Georgia. La Campionatul European pot participa si anul viitor, la FOTE doar o data la mai multi ani!”, a declarat ieseanca Andreea Prisacariu, care acum reprezinta Daimon Sport Club Bucuresti (antrenor: Alex Cojocaru), dar care a început tenisul la arenele CFR Iasi, cu antrenoarea Oana Hâncu si care în ultimii doi ani a evoluat extrem de promitator si la turneele internationale ITF denumite „Trofeul Municipiului Iasi„, tot de la arenele CFR Iasi.

Citeste si: Trei victorii la Albena pentru ieseanca Andreea Prisacariu

De mentionat ca, pana acum durata FOTE a fost de cinci zile, dar conducerea Asociatiei Comitetelor Olimpice Europene (EOC) a decis extinderea programului cu inca o zi, atat pentru o mai buna adaptare a programelor de antrenament si competitie, cat si pentru a scadea presiunea asupra sportivilor. Decizia a fost luata in urma cererilor inaintate de cateva federatii sportive europene si a experientei acumulata la editiile precedente ale FOTE.

Citeste si: Cele mai bune junioare primesc wild-carduri la Trofeul Municipiului Iasi

Pentru intrecerile din cadrul celor noua sporturi cuprinse in programul FOTE Tbilisi 2015 – atletism, baschet, ciclism, judo, gimnastica, inot, handbal, volei si tenis, participantii vor avea la dispozitie 11 baze sportive pentru competitii si cinci pentru antrenamente, toate fiind amplasate la aproximativ 25-35 de minute de mers cu masina de la Satul Olimpic unde vor fi cazati sportivii. Boxerul Alexandru Marin (CFR-CSS Unirea Iasi, antrenor Nicu Brânzei) a fost prezent la competitia din urma cu cinci ani (din Singapore), el fiind acum angajat în boxul profesionist din SUA.

Adauga un comentariu