Sport

BRAVO! Smaranda Corneanu a dus nationala Romaniei pe locul 5 la Campionatele Mondiale

Publicat: 09 aug. 2015
1

Una dintre marile sperante ale tenisului feminin iesean, Smaranda Corneanu, a reusit inca un rezultat important in competitiile mondiale. Echipa nationala de fete U14 a României, formata din Smaranda Corneanu, Roxana Manu, Andreea Velcea si condusa de antrenorul Mircea Radulescu si antrenorul federal Radu Badin, au ocupat locul 5 la Campionatul Mondial, care a avut loc în perioada 3-8 august, la Prostejov (Cehia). Tricolorele au pierdut un singur meci în toata competitia, în fata campioanei, Rusia, cu 3-0, în faza grupelor. Tot în faza grupelor, jucatoarele române au trecut de reprezentantele Chinei si Columbiei, cu 3-0.

Citeste si: FELICITARI! Smaranda Corneanu a devenit campioana la Wilson Cup 2015

China – Romania 0-3

Jia Yu Chu – Oana Smaranda Corneanu 4-6, 5-7
Xiyu Wang – Carmen Roxana Manu 2-6, 3-6
Jiagi Wang/Xiyu Wang – Oana Smaranda Corneanu/Carmen Roxana Manu 2-6, 3-6

Citeste si: Campioana si pe zgura! Smaranda Corneanu s-a impus la Nationalele de zgura

Romania – Columbia 3-0

Oana Smaranda Corneanu – Gabriela Giraldo 6-2, 6-0
Carmen Roxana Manu – Maria Camila Osorio 6-3, 6-3
Oana Smaranda Corneanu / Andreea Velcea – Gabriela Giraldo/Maria Camila Osorio 5-7, 6-3, 6-3

Citeste si: Ea este CAMPIOANA! Smaranda Corneanu si-a spulberat adversarele la turneul de la Timisoara

Astfel, Rusia a câstigat Grupa A (cu 3 victorii), calificându-se în play-off pentru locurile 1-4, în timp ce România a iesit din Grupa A pe locul II. În play-off-ul pentru locurile 5-8, Smaranda, Roxana si Andreea au trecut de tara gazda, Cehia (3-0), iar în finala de Japonia, cu 2-1, la finalul a doua meciuri de simplu care ne-au tinut cu sufletul la gura, Smaranda Corneanu si Roxana Manu reusind sa întoarca scorul dupa ce au pierdut primul set.

Oana Smaranda Corneanu a terminat clasa a VIII-a, la Liceul cu Program Sportiv din Iasi, iar parintii micutei campioane multumesc public colectivului de profesori de la institutia de invatamant, in frunte cu directorul prof. Ilie Gheorghica, pentru intregul sprijin acordat Smarandei in aceasta perioada.

Adauga un comentariu