Actualitate

BREAKING NEWS! A murit fostul inspector scolar si revolutionar Doru Tigau

Publicat: 05 apr. 2016
1

In urma unei grele afectiuni cardiace, profesorul si revolutionarul Doru Tigau a murit. Acesta iesise la pensie dupa o cariera stralucita de cadru didactic la Colegiul National Emil Racovita din Iasi. Pe de alta parte, acesta a ocupat dupa 1990 inclusiv pozitia de inspector general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi. In acelasi timp, demn de remarcat este faptul ca, tocmai in timpul evenimentelor din 1989, Doru Tigau a fost printre primii revolutionari care a intrat in cladirea fostului Comitet de Partid al Judetului. De-a lungul anilor ce au urmat erei post-decembriste, acesta a fost unul dintre cei mai implicati oameni din zona educationala si culturala a urbei. De asemenea el a si publicat o serie de lucrari in legatura cu Revolutia din 1989.

Conform apropiatilor, acesta se retrasese dupa pensionare in localitatea Tarcau din judetul Neamt, unde mostenise un mic teren si o casa. Mai departe, relevant este de aratat ca, dupa 1989 „practic” acesta a fost primul prefect al Iasului. El a predat Filozofia la Racovita si a fost unul dintre cei mai iubiti profesori din cadrul acestei institutii de invatamant preuniversitar.

Dumnezeu sa-l ierte!

Comentarii
 • Dumnezeu sa il odihneasca in pace!!! mi-a fost profesor si nu am sa uit niciodata ca a fost cel mai specia dascal pe care l-am avut !!!

 • Da, mi-a fost profesor, un profesor extraordinar. Inca inainte de ’89 facea comentarii despre socialism, aratand partile negative ale socialismului si ale comunismului dar noi eram prea tineri pentru a intelege unde ,,bate” dansul. Un om plin de calitati.
  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !

 • L-am cunoscut in zilele Revolutiei din 89. A fost unul dintre putinii care isi merita cu prisosinta tittlul de revolutionar. Dumnezeu sa-l odihneasca-n pace !

 • Dumnezeu sa te odihneasca si sa-ti fie tarana usoara. Primul a plecat Viorel, apoi Titi, acum ai plecat si tu, toti ati plecat prea tineri. Stii cine urmeaza?

 • Un OM cu un suflet mare, întotdeauna era o plăcere să stai cu domnia sa la o discuţie în scurtele pauze dintre ore!
  Dumnezeu să-l odihnească!

 • RIP …. mare om, cel mai sever profesor din Racovita pentru cine nu la cunoscut, cine a avut onoarea sa-l cunosca era un erudit si un super om, mare pacat!

 • Dumnezeu sa-l ierte. Unul din dascalii care au ramas nu numai in amintirea ci si in sufletele noastre. Domnule diriginte, ma inclin. Odihniti-va in pace.

 • Domnule Profesor Doru Tigau,
  In memoria Revolutiei Romane, a calitatilor morale cu ati condus si protejat destinele iesenilor in Decembrie 1989, a atitudinii civice pe care iti promovat-o in anii ulteriori,
  VA MULTUMIM!

Adauga un comentariu