Magazin

Breaking news! Anunt de ultima ora facut de Tudorel Toader

Publicat: 27 iul. 2018
1

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a reiterat, vineri dimineata, inainte de anuntul privind functia de procuror-sef DNA, ca este posibil ca unul dintre cei patru candidati sa fie desemnat, la fel cum este posibil ca niciunul sa nu fie desemnat si procedura sa se reia.

"In mod evident, nu aveam cum sa iau decizia inaintea deliberarilor. La orele 10.00, ma intalnesc cu secretarii de stat, la orele 12.00, sper ca finalizam si va putem anunta rezultatele. Interviurile s-au desfasurat potrivit procedurii, iar despre rezultate, despre impresii putem vorbi numai dupa ce finalizam procedura. In mod firesc, regulamentar, exista aceasta posibilitate pe care eu am anuntat-o si daca vreti, o repet. Este posibil sa desemnam un candidat, dupa cum , da, este posibil sa nu desemnam niciun candidat. Asta nu inseamna o optiune a mea, asta inseamna cele doua posibilitati legale pana la urma", a declarat, vineri dimineata, Tudorel Toader, conform Mediafax. Florentina Mirica, procuror-sef serviciu la Sectia de combatere a coruptiei din cadrul DNA, Cristian Lazar, procuror sef adjunct la Sectia urmarire penala din cadrul Parchetului General, Marius Iacob, procuror sef adjunct al DNA si Elena Grecu, procuror sef serviciu in structura centrala a DNA, de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta, au sustinut joi interviul la sediul ministerului.

Incredibil! Fratii Cosma au refuzat sa depuna o marturie impotriva procurorului Negulescu! Au aparut stenogramele

Functia de procuror-sef al DNA a devenit vacanta dupa ce presedintele Klaus Iohannis a revocat-o din functie pe Laura Codruta Kovesi printr-un decret emis pe 9 iulie, seful statului punand in aplicare o decizie a Curtii Constitutionale.

Potrivit articolului 54 alineatul 1 din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, in vigoare, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, prim-adjunctul si adjunctul acestuia, procurorul general al Parchetului National Anticoruptie, adjunctii acestuia, procurorii sefi de sectie ai acestor parchete, precum si procurorul sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si adjunctii acestora sunt numiti de Presedintele Romaniei, la propunerea ministrului justitiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minima de 10 ani in functia de judecator sau procuror, pe o perioada de 3 ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data.

Adauga un comentariu