Coronavirus

Breaking news! Boris Johnson a fost mutat la terapie intensivă. Starea acestuia este critică

Publicat: 06 apr. 2020
LONDON, ENGLAND - MARCH 25: Prime Minister Boris Johnson leaves 10 Downing Street for PMQ's on March 25, 2020 in London, England. British parliament will be suspended tonight due to concerns about the spread of COVID-19. It had previously been scheduled to break for Easter on March 31; it will tentatively sit again on April 21. The Coronavirus (COVID-19) pandemic has spread to at least 182 countries, claiming over 18,000 lives and infecting hundreds of thousands more. (Photo by Peter Summers/Getty Images)

Starea premierului britanic s-a agravat. Medicii l-au transferat la secția de Terapie Intensivă și a fost trecut pe ventilație mecanică.

Prim-ministrul Marii Britanii Boris Johnson este în continuare spitalizat luni, 6 aprilie 2002, cu simptome persistente de COVID-19 după zece zile de când a fost confirmat cu noul coronavirus, însă Downing Street a transmis că premierul rămâne la conducerea guvernului, transmite Reuters.

„Prim-ministrul este în continuare în spital. El a petrecut noaptea în spital”, a declarat o sursă guvernamentală.

„La recomandarea medicului său, prim-ministrul a fost internat în această seară pentru teste”, a comunicat duminică biroul său din Downing Street.

„Aceasta este o măsură de precauţie, întrucât premierul continua să prezinte simptome persistente de coronavirus la zece zile după testarea pozitivă la virus”, se menţiona în comunicat.

Boris Johnson, în vârstă de 55 de ani, a devenit în data de 27 martie primul lider al unei mari puteri care a transmis că este pozitiv la coronavirus. Acesta a intrat în izolare într-un apartament al reşedinţei oficiale din Downing Street, iar vineri a menţionat că are în continuare febră.

Biroul său a ţinut să adauge că spitalizarea nu a fost una de urgenţă şi că Boris Johnson rămâne la conducerea guvernului.

Ministrul de externe Dominic Raab va fi cel care va conduce şedinţa de urgenţă de luni a guvernului cu privire la situaţia epidemiei, a indicat o sursă.

 
Adauga un comentariu