Actualitate

Breaking news! Ce se intampla cu sectiile de votare din straintate! Anunt de ultima ora 

Publicat: 18 mai 2019
1

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunta ca au fost modificate adresele a noua sectii de votare din strainatate, unde vor fi organizate alegerile pentru Parlamentul European si referendumul national din 26 mai 2019, decizia fiind luata in urma aparitiei unor situatii neprevazute sau a unor cauze de natura obiectiva, oonform News.ro.

MAE a precizat sambata, printr-un comunicat, ca numarul sectiilor de votare ramane acelasi, si anume 441.
“Numarul total al sectiilor de votare care vor fi organizate in strainatate ramane acelasi, 441, membrii Corpului Diplomatic si Consular identificand in timp util spatii necesare mutarii unor sectii de votare, in mare parte ca urmare a unor decizii de ultima ora a autoritatilor locale din unele tari”, se arata in comunicat. Sursa citata mentioneaza ca dupa publicarea in Monitorul Oficial a Ordinului ministrului afacerilor externe 730/2019 privind numerotarea sectiilor de votare din strainatate la alegerile pentru membrii din Romania in Parlamentul European din 26 mai 2019 autoritatile au constatat ca in cazul unor sectii s-a modificat, din motive obiective, adresa locatiei.

“Misiunile diplomatice care au propus sectiile de votare respective s-au confruntat cu decizii unilaterale ale autoritatilor publice locale de a rezilia contractele de inchiriere incheiate pentru organizarea sectiilor de votare, de schimbare a locatiei agreate si atribuite initial pentru organizarea sectiilor de votare intr-o locatie care prezenta conditii improprii desfasurarii procesului electoral. De asemenea, au existat situatii in care institutiile publice in care s-au inchiriat sali pentru organizarea sectiilor de votare aveau afisate adrese vechi, neactualizate sau chiar au comunicat, in adrese oficiale catre misiuni, adrese incomplete sau eronate”, a mai precizat ministrul de externe. De exemplu, in cazul sectiei de votare nr. 44 din Calgary, autoritatile publice au informat consulul onorific al Romaniei la Calgary ca imobilul in care functioneaza centrul comunitar, in care urma sa fie organizata sectia de votare, va intra in reparatie capitala si au reziliat contractul de inchiriere incheiat. Cu o situatie similara s-a confruntat si Consulatul Romaniei la Castellon de la Plana, care a fost notificat pe 8 mai 2019 de catre autoritatile locale din Alicante cu privire la decizia acestora de a anula inchirierea agreata initial pentru o sala in care sa functioneze sectia de votare si de a muta locatia intr-un alt spatiu, in care propuneau organizarea sectiei de votare in aceeasi incapere cu o sectie de votare organizata de Bulgaria. “Intrucat sala respectiva oferea conditii improprii pentru desfasurarea optima a procesului electoral, Consulatul Romaniei la Castellon de la Plana a fost nevoit sa inchirieze un alt spatiu destinat sectiei de votare, aflat in alt imobil”, se mai arata in comunicat.

O alta problema a aparut la una dintre sectiile organizate in SUA care urma sa functioneze intr-o cladire aflata in proprietatea unui consul onorific, care insa, in urma unor probleme personale neprevazute, nu a mai putut pune la dispozitie imobilul respectiv. Drept urmare misiunea diplomatica respectiva a fost nevoita sa identifice un alt spatiu destinat organizarii sectiei de votare. De asemenea, la o sectie de votare din Italia si una din Germania autoritatile respective au comunicat gresit numarul strazii. In aceste conditii, pentru a asigura o corecta si completa informare a opiniei publice cu privire la adresele exacte ale sectiilor de votare din strainatate, prin ordinul ministrului afacerilor externe emis la 16 mai 2019, au fost modificate, in mod corespunzator, adresele a 9 sectii de votare.
Lista sectiilor de votare, cu adresele in cauza actualizate, poate fi consultata pe site-ul MAE, la adresa: http://www.mae.ro/node/48090.

Comentarii
  • Votăm PSD! Iubim PSD!
    PSD a contribuit cu bani şi ne-a făcut aeroport în Iaşi, ca să fim în rând cu lumea civilizată. PSD a modernizat o mare parte din transportul public în comun. PSD a construit Ateneul din Iaşi. PSD a astfaltat/ pavat aproape tot oraşul Iaşi. PSD a reabilitat palatul culturii; palatul copiilor; sala polivalentă; şcoli; grădiniţe; universităţi; spitale; Biserici. PSD a făcut piste pentru biciclişti. PSD a modernizat, igenizat toate pieţele din oraşul Iaşi. PSD a reabilitat şi a modernizat toate căminele studenţeşti din oraşul Iaşi. PSD a construit în oraşul Iaşi multiple centre de asistenţă-socială. PSD a rezolvat o mare parte din problema iluminatului public stradal. PSD a schimbat toate şinele de tramvai din oraşul Iaşi. PSD a construit blocuri ANL în oraşul Iaşi.

Adauga un comentariu