Actualitate

BREAKING NEWS! Conducerea Protectiei Copilului – trimisa in cercetare penala!

Publicat: 25 aug. 2016
Conducerea Directiei Generale de Asisteta Sociala si Protectiei Copilului Iasi va fi anchetata penal de procurorii parchetelor iesene, urmare a concluziilor raportului final de audit – raport avizat si inaintat, recent, procuraturii de catre seful Consiliului Judetean Iasi, Maricel Popa.
 
Pornit ca urmare a nenumaratelor semnale de presa, prin care BZI facea publice neregulile din activitatea DGASPC Iasi – nereguli tolerate, ani la rand, de fostul sef al CJ Iasi, Cristian Adomnitei, controlul de audit a scos la iveala fapte cu caracter penal savarsite de sefii institutiei amintite. Vom prezenta doar cateva dintre cazurile pe care presa le-a facut publice si care, ani la rand, au fost ignorate de fostii sefi ai CJ.
 
Cazul Petronela

In varsta de 15 ani, „beneficiara” a serviciilor DGASPC Iasi, minora Petronela U. a ramas insarcinata – urmare a numeroaselor „evadari” din Centrul Veniamin Costachi. Cererea minorei de a face intrerupere de sarcina s-a izbit de prestatia abuziva a conducerii, care a amanat succesiv luarea unei decizii si a uzat de acte medicale false pentru a motiva refuzul interventiei. Dupa ce a nascut, in 2016, Petronela a lasat bebelusul in grija statului si a continuat „evadarile”, una dintre acestea atragand atentia politistilor – care au surprins-o, in vara acestuia an, in compania unui barbat de 40 de ani, la orele 23:30, pe unul dintre bulevardele Iasului. Practic, conducerea centrului Veniamin Costachi s-a facut remarcata nu doar prin incompetenta si neglijenta cu care a „protejat” minorii internati, ci si prin falsurile de care s-a servit in activitate. De remarcat ca, din totalul fetelor de peste 13 ani aflate in ingrijirea DGASPC, aproape jumatate au fost insarcinate – fapt ce indica modul in care sunt supravegheate minorele. De altfel, in cursul anului 2015, institutia nu dispunea de o evidenta a minorelor fugite din centre.

Nereguli cu duiumul

Ancheta de presa a descoperit zeci de alte nereguli, confirmate – spun surse neoficiale – de controlul auditului. Astfel, s-au descoperit pontaje false, cazuri de copii pusi in pericol sau situatii periculoase de angajati ai DGASPC Iasi, nereguli in achizitii si nereguli in investitii.  Un capitol aparte, spun aceleasi surse, il constituie asa-numitul caz „Nasi la distanta”; concret, zeci de copii nu au primit sprijinul material acordat de cetateni straini (bani, imbracaminte, bunuri diverse), bunurile fiind „vamuite” de angajati ai DGASPC. Despre toate acestea, dar si despre altele, vom publica in numerele viitoare o serie de articole in care vom devoala abuzurile si fraudele din DGASPC Iasi. Este vorba de Complexul Galata, o frauda cu fonduri europene in care sunt implicati angajati ai DGASPC sub conducerea unui sef de sindicat din aceeasi institutie, licitatii „ciudate” sau batrani care s-au trezit fara avere.

Consecintele controlului, catastrofale

Cei vizati de ancheta penala sunt toti directorii DGASPC Iasi – Florin Ion, Ioan Ticu, Niculina Karacsony, precum si unii sefi de servicii (Filiche, Rotaru, Matei) sau sefi de centre (Bursuc). Totodata, sunt pasibili sa raspunda penal toti membrii comisiei interne de audit ai DGASPC Iasi – care, ani la rand, nu au „sesizat” nimic din cele descoperite de controlul CJ. De asemenea, este posibila si penalizarea membrilor Colegiului Director al institutiei (structura condusa de secretarul Consiliului Judetean, Lacramioara Vernica) – a caror prestatie se poate asocia „neglijentei in serviciu”. Daca se va intampla astfel, acest lucru ar scurta dramatic cariera politica a tuturor consilierilor judeteni aflati, din 2010 si pana acum, in acest colegiu, si ar putea pune punct carierei in administratie atat a Lacramioarei Vernica, cat si a vice-presedintelui CJ Iasi, Victorel Lupu. Acesta din urma a tinut „la secret” concluziile preliminare ale auditului luni la rand, intarziind cu jumatate de an demararea anchetelor penale.loading...

Comentarii
 • În anul 2015 o colegă de-a noastră a făcut un memoriu pe care la dus la d-na Vernica și, ce crede-ți voi că s-a întâmplat? A fost dată afară în câteva luni. Aceasta s-a plâns în acel memoriu că sunt colege ”agreate” de Bursuc care au pontajul încărcat cu ore ”prestate”. Una dintre ele este R. R., despre care am aflat că a dat banii înapoi după ce a fost depistată de audit.

 • Bursuc un ordinar din copilărie il cunosc şi un incompetent. Ar trebui luata si nevasata de la AJPIS Iasi cit de nesimtita este. Sunt multi incompetenti şi nesimtiti dar asta este rominia. Iar fetele gravide din centre este o poveste lunga. Dar ce naste din pisica tot soareci dar asa ne creste natalitatea doar au crescut indimnizatiile şi stimulemtul stai acasa si primesto o caruta de bani, esti si specialist cine ramine la munca nimic nu se poate.Pacat de dna.Karacsony nu prea cred se se fi murdarit

  • si ce mai vrei? La AJPIS am angajat-o pe fosta mea amanta, care e cu hormonii pe „aburi”. e bine acolo, oamenii iau banii fara sa faca nimic, ce ai tu contra, ejti comunista? iar seful de la AJPIS a fost coleg cu mine, am facut smekerii la care tu nici nu visezi, purice care ejti! sa stai in genunchi cand vorbesti despre DGASPC. si tu, si vanga si vlas.

 • Sperăm ca de această dată legea să cadă cu toată greutatea ei asupra acestor impostori, răspunzători de adevărate atrocităţi la adresa beneficiarilor serviciilor D.G.A.S.P.C. şi împotriva angajaţilor carea au încercat să le semnaleze.
  Ion Florin, zis ”generalul”, această struţocămilă pusă la conducerea unei instituţii de asistenţă socială, el fiind inginer ca profesie, a patronat ani de zile o structură de cumătri şi mămăi sau măi, măi dodoloaie, mâncătoare de seminţe prin curtea centrelor, semianalfabete, dar susţinute de sus, unde probabil şi ele ar vrea să ajungă(multe dintre şefii de centru au acest aspect) care au făcut din această instituţie un talcioc unde a domnit legea lor abuzul şi nepăsarea ca să nu mai vorbim de incompetenţă.

 • Ioan Ticu, marele jurist, cel pe care mi-l aduc aminte că intr-un an a venit la înfulecat sarmale la centul Galata, sarmale gătite chiar de către şeful de centru la o întrunire cu o fundaţie olandeză, cel tot timpul transpirat de zici că i se scurge mintea pe faţă, înfiorător, dar totuşi şarmant când prin preajmă are câte o duduie mai frumuşică şi toţi ceilalţi…, cum bine spune o zicere mai nouă, vă doresc să ajungeţi la brutărie, brutelor şi brutarilor

  • ei, si? ti-i pofta? erau sarmalele tale? ejti furios ca fundatia aia n-a apelat la voi, gunoaielor? ce stii tu despre adoptii, bai asta? joci tu tenis in eelvetia, cu mine, la baza lu sor’mea? ai dat tu vo spaga sa te angajezi, si am refuzat? ia hai plimba ursu…

  • Eu zic ca pe lângă aceste comentarii, toţi cei care cunosc această situaţie, să se întâlnească şi sî facî şi o plângere penală în care să sesizeze toate aceste grozăvii.Atâta timp cât vom sta în dulap ei vor avea câştig de cauză.

 • Haideţi să vorbim şi despre Geta Dumitrachi, bcătăreasa şef de la Galata, cea care se pare este cumătră cu potlogarul Ion Ticu, cel cu mânecile de la costum ponosite, cu guşa gâlgâind de salivâ la vederea bucatelor gătite de protejata sa, inconfundabila Georgeta Dumitrachi, cea care a ajuns şef de centru la 1 an de la absolvirea facultăţii, o agramată monumentală, o mătuşă în adevăratul sens al cuvântului.

 • Daca tot ai deschis subiectul cu spaga la angajare,asta e un alt lucru cunoscut celor familiarizati cu DGASPC.Poate ar fi util un forum,sa scrie fiecare cat si cui a dat. De obicei se ocupa Martin Strickland de Iasi,”Mi-ati dat apa,m-ati otravit!!!!!”

 • si ce, ai dat spaga cuiva in afara de ghiga si florin? ce te-nervezi asa? sau dat oleak de sexulet la cursurile alea cu fonduri UE, ca sa ia si tu o diploma? fato, in loc sa jultumesti pentru calificarea de frecator de menta pe care ti-am oferit-o, si orgasmu gratis inclus, tu te plangi… uof, lumeeeeeee

 • A vorbit Neuronul lui G.,singur si imbuibat in alcool,delirand megalomanic.Nu va suparati pe el,fie-va mila:inca nu a descoperit punctul G.

 • Sa continuam cu Geta de la Galata. Asadar, in anul 2008 aceasta lucratoare sociala,adica fara studii superioare candideaza la Primaria Mironeasa, unde pierde fara drept de rapel alegerile, obtinind doar8% din voturi.Va urma.

 • Prin urmare esuata primareasa de Mironeasa, cea care dadea la schimb pe oua, lapte, mutaturi si curcani prestatii sociale cetatenilor din Mironeasa pleaca hotarita sa cucereasca Iasul, avand sustinerea Lacramioarei si perpectiva unei diplome universitare private.Va urma

  • Pt cei ce cunosc realitatea fiti cu bun simt si dormiti cu constiinta curata ….recunoașteți ca acesti oameni în care improscati cu noroi au urmarit si o vor face in continuare cu succes…numai si numai binele acestor copii loviti de soarta ce duc sa.- i imbratiseze real ori de cate ori si vad ….domnilor câți dintre dv ati fost imbratisati vreodată cu acea sinceritate si afectiune pe care doar un copil cu disabiltati o manifestă.?

 • Coafata, rujata cu desaga plina de bunatati si 50 de kg. in plus ambitioasa studenta de 40 de ani a pornit hotarata sa cucereasca metropola si sa calce cu tocurile groase pe orcine i-ar sta in cale.In mod miraculos reuseste sa lucreze la primarie dupa care ii surade in hohote sansa si….Va urma

 • Ce-ai pățit Vlase, iar ți s-a uscat vrejul la Fasolă? Domnu’ Grama, mai poți, mai poți? Mai dați-vă cu un ștergar la gură că vă cam atârnă balele…

 • Ion Florin se poarta de parca ar fi pe mosia tatalui sau,iar cei din jur sunt slugoii lui.ar tb sa dispara acest tip de comportament comunist ar sefilor din institutii.iar libidinosul de GGG sa mai lase impresiile acasa ca tot un prost ramane!

  • bai, da ce ai cu mine, ha? am si io punctu Geu, ca toati fimeile, de nu ma-treci nimenea! vi-i ciuda, asa-i? c-am fost aitilop de barlad, si am rude pin strainatate! furnicilor!

  • Si nu doar impresiile, bai GGG, ne lasi? Tu te vezi cat de penibil esti? Nu e nimeni vinovat ca pe cine vrei tu nu da mucii pe tine.Esti un om otravit. Coboara cu picioarele pe pamant frate. tinzi mult prea sus.

 • In anul 2010 directia scoate la concurs printre altele postul de sef centru la proaspat infiintatul centru de zi Galata, cu cerinta clara ca persoana in cauza sa aiba cel putin 3 ani vechime in domeniu. Toti cei care au auzit ca la concursul respectib se va prezenta proaspata licentiata(fara licenta spun unii din ditectie) Geta, nu au mai avut curajul sa se inscrie la concurs, sau mai bine spus, constienti de pregatirea acesteia au renuntat.

 • Citește d-le Florin Ion, asta ca să mai afli ce păstorești… Mă apucă sila când văd cât sex se regăsește în aceste comentarii, căci ăștia sunt plătiți din bani publici. Faptul că se hrănesc dar se și îmbracă pe spatele celor oropsiți de soartă e o altă chestie, chestie știută și tolerată de Tine, domnule inginer șef de autocare…, cursa de Brașov o mai păstrezi? Faptul că sunteți doi ”specialiști” în drept în fruntea direcției devine de la o zi la alta o mare mascaradă. Păi ce pretenții să am la educarea fetelor din centre când aici în public, pe site, am ore întregi de sexologie… Jenant și totodată penibil e și felul în care aplici litera legii în instituția pe care o faci pe Matroana, să nu te superi…, căci dacă o vei face voi da spre publicare și chestii mult mai jenante.

  • domle tovaras vanga! caci io nu permit asemenea limbaj vulgar! pentru caci de ce ma critici mata pe mine, a? pen’ca na-m dat bonurile de benzina ma-i departe, si ca-m loat numai io benzina directiei prin aotocarurile mele? bai vanga, vinoveti is aia de la contabilitate! pentru caci iei au facut deconturile! si nu ma ma-i supara, caci daca devin supi si te pup in fund bagi nijte hemoroide de nu mai poti face pasi in frumosul nostru oras, da?! aibi grija, ca am buze lungi!

 • Făcând abstracție de umorile lui Vlas care este autorul a mai mult de 70% dintre comentarii, toți ceilalți frustrați care ați comentat la acest articol, răpiți-vă un minut din prețioasa voastră viață de postaci care se ascund în spatele unui monitor și faceți o analiză a articolului. Titlul e pus în ședință de redacție a celor de la BZI, că e prea inteligent ca să-i aparțină avortonului de Vlas. „Trimis în cercetare penală” reprezintă o construcție cvasijuridică, menită să inducă în mintea cititorilor cu mintea limpede că au fost trimiși în judecată sau că sunt cercetați penal (cei nominalizați în cuprinsul articolului).

  • ai aparut, detinator al adevarului? mai zi-ne, vorbele tale pline de duh ne vor inspira fapte de vitejie! fii pentru prima oara barbat adevarat pana la capat si recunoaste ca esti femeie! oooo, tu, cel plin de adevar, mai scrie-ne! spune-ne pasul tau, nu lasa durerea sa te copleseasca! si nu te mai uita-n oglinda, ca risti sa-nebunesti!

 • La puscarie cu voi toti, directori si sefi de centre!! Lasati institutia romanilor!! Ati facut din aceasta institutie mosia voastra!! Tinerii de asta nici nu stau mult in sistem pt ca nu si pot desfasura profesiile din cauza imcompetentilor care, culmea, le mai sunt deseori si sefi …. Cum darcu ati inflorit toti?? Masini, vile, terenuri, afaceri personale cand un biet angajat din dgaspc abia supravietuieste?? Cum????

 • ). E o manipulare ordinară că așa trebuie să execuți atunci când ai o misiune clar definită. În cuprinsul articolului sunt aceleași subiecte publicate în fițuica Fapta, în urmă cu câtva timp. Domnul șef de la Fapta, „Lăbănescu”, așa cum îl alintă Vlas prin comentarii, și-a dat seama la timp că doi analfabeți cu pretenții de jurnaliști au vrut să-l facă la portofel și le-a dat puie monta scurt, fără comentarii. ȘI fratele mai mic și mai prost dintre cei doi, care poate să respire aerul lui G.h.i.o.c.e.l, s-a gândit să devină vedetă, ca răzbunare a faptului că născătoarea celor doi copii ai lui a rămas fără loc de muncă.

  • asa e! zi-le, dom gigi, din rarunchi! adevarul trebe sa triumfe! noroc de mata ca ne arati de unde vine adevarata lumina! iti vom inchina o catedrala construita din rahat de leu! brava gigi ghe.! fugi la tenis, ca esti incordat, si ti se pierde adevarul printre taste!

  • Analiza de forma, specifica unui dr.HR.(Bine ati venit),simuland un limbaj elevat si detasat.Cu toate acestea omiteti ,ca de obicei,fondul,care vorbeste clar despre ororile unui sistem corupt,de tip stalinist,opresiv cu iluzia vesniciei,la care v-ati adus contributia.Fiecare organizatie autarhica isi contine semintele propriei caderi,si fiecare critic literar,pe limba lui piere.

   • Stimate domn vițel Grama. ororile pe care le-ai văzut tu în sistem țin de delirium tremens, dacă la geografie v-a învățat ce înseamnă asta. Dar cum te știu băiat orientat, sunt convins că instanța îți va da câștig de cauză, chiar dacă pilele tale au plecat din sistem. 🙂

 • ȘI cu această ocazie se trezesc alți frustrați, plecați cu coada între picioare din sistem, să demaște corupția de la DGASPC. Bravo națiune, bravo domnu’ M,a,z,i,l,u, mare mahăr la BZI, a cărui soție a lucrat în același sistem și care acum permite unui neica nimeni să-și poarte războiul personal prin articole deja fumate. Sunteți penibili, fraților…

  • nene ******, e naspa – s-a suparat gigi pe matale, si daca te pupa asta-n *ur faci bube nasoale! io zic sa-i arati oleaca melesteu, sa-l disciplinezi, ca s-a golanit, haita….

 • s-a trezit gigimaaaanuuuuuuuuuuu! a evadat din borcanu de la medicina, si ne demontreaza adevarul! bravos gigimane, esti barbat – daca n-ai fi asa urat te-as lua de nevasta, da fac scandal tipii din bulau, ca te vor mireasa! da pregateala, taticule, ca vin bombe…

  • Dane, ești bine? Sigur nu ai nevoie de o perfuzie cu glucoză, o pastilă de valeriană, ceva? Ai grijă să nu-ți muști limba că o să mori otrăvit… 🙂

   • io sunt 3G, gigmanu, si manolescu critic literar, si hawaii si nu mai stiu ca ma dor ideile-n cap. mana mea dreapta are personalitate dubla, si ma simt adevartul gigi doar cand sunt la servici! mana mea stanga ma contrazice permanent, si devin altul, samariteanu’, si fac prostii cu gura can vorbesc, si aud voci in cap care-mi zic ca-s cel ma tare din parcareeeee!

 • Geta Dumitrachi, o taranca cu pretentii de mare manager care a furat pt tot neamul sau numeros. Sa vedeti ce vila are la Miroslava. Cum naiba, dupa ce a devenit sef de centru, a reusit sa aiba o asa vila?? Mda, a muncit pe branci, ar zice unii. O imcompetenta, o mahalagioaica, un neam de traista (cu traista a devenit sef de centru si cu traista, se mentine). Rusine sistemului cu asa sefi de centre care habar n au ce au de condus!!!!! Niste oameni care slijesc de la infiintarea dgaspc nu i-ati pune sefi de centre..oameni cu pregatire in domeniu….Puneti numai incompetenti care distrug institutiile statului…Intr o buna zi ( cat mai curand) o sa va scoata lumea cu parul din aceste instituti. Eu v-as executa in piata publica, asta meritati, mafiotilor.

 • Si pe fecioras la aranjat Geta la dgaspc. Ce nu face mama pt odoras???!! Sta si freaca menta acolo, ingroasa randurile mafiotilor in devenire..Nu ne ar mira sa i lasa maica sa mostenire centrul..Vom trai si vom vedea. Jos Geta Dumitrachi si Lacramioara Vernica!! Jos javrelor !! Plecati unde va este locul, la puscarie!!!!!

  Gigel, mama, nu ti miroase a catuse? Si nu de alea cu puf roz la care sigur fantasmezi ..cu asa apetit sexual… inchipui, ce i drept …..

  • Cat de bine ai spus totul!!!cruda realitate pe care multi nu o cred.daca nu isi aduce si familia nu a facut nimic.si pe ce post e acum??!!ma mir ca nu l a bagat in directie din timpul facultatii!maine poimaine se elibereaza pe undeva vreun post de sef centru si normal ca odrasla il va ocupa!mi e greata!!!

   • Unde crezi? La Resurse umane ca sa poata controla si el personalul..ca doar mamicuta a stiut ea unde sa l propteasca. Si de acum sa vezi tot clanul angajat in dgaspc.

 • Pt. ”manolescu, critic literar”. Văd că te hazardezi în insulte, asta e, ai aflat Tu că insulta e o armă bună, proastă mișcare… Auzi mă, analfabet să le spui celor din direcție care stau cu legislația în fața ochilor, degeaba. Să-ți explic cam cum stau ”treburili” în cazul de față: Tu, confunzi un raport întocmit de o instituție a Statului cu o reclamație la poliție (făcută de manolescu…), ești penibil mă. Cei care au întocmit raportul în cauză sunt specializați și totodată acreditați de legislația în vigoare în a formula acuzări bazate pe probe. Raportul este asumat prin semnături și de către compartimentul juridic al C.J. Iași. Deci, cred eu că ar fi fost mult mai ”elegant” pentru cei ce conduc direcția să-l trateze cu maxim…, interes. Totuși, dubla măsură cum o interpretezi? Poate îmi răspunzi după al doilea comentariu. revin.

  • Maestre Sherlock Holmes, acum o săptămână (sau două) te dădeai cu c,u.r.u.l. de pământ că publici în Fapta niște senzaționale. N-a fost să fie, probabil ai fost ocupat, ai avut de copilit roșiile. Ai ajuns jurnalist de forum sau ce c.ă.c.a.t. s-a întâmplat cu tine? Dacă n ai bani de pâine, dă-mi datele tale de contact și te ajut, pe bune!!

   • Bai Stanga-Gigi, singura ta sansa sa iti creasca IQ-ul e sa bagi un Alzheimer. Nu iti baga miinile in buzunare, ca se supara si Dora si Anca, si nu-ti mai dau voie sa faci baita in borcanul cu formol de la UMF.

   • Măi Gigi Ștangă, cu ziarul Fapta am încheiat ”socotelile” demult, mai exact…, de când Sorin Bălănescu s-a așezat la masă cu acei care cu câțiva ani în urmă îl trânteau pe jos. Asta e, unii au probleme cu coloana și nu pot sta drepți. În ceea ce mă privește nu-mi purta de grijă, găsesc eu pe la Mitropolie vreun covrig…

  • În timpul controlului de la Veniamin Costache este dată afară o salariată pe motiv că ar fi furat două batoane de brânză. Unii spun că batoanele cu pricina au fost puse din comanda cuiva în geanta femeii. Dar, nu comentez…, doar te întreb: faptul că Bursuc a fost depistat că a încărcat pontajul unei ”dame de roșu” cu multe ore ( ceea ce presupune un FURT din banul public), ba chiar a și dat banii înapoi (stimate specialist în drept) o fi recunoașterea faptei, zic, nu dau cu parul… Ce spune legislația lui Florin Ion? Trebuia cumva luată vreo măsură? Nu, regimul de castă își arată colții, ai noștri au voie să fure. Spus și altfel, ai ghicit…, nu sunt jurnalist, nu am fost și nici nu voi fi…, sunt doar un nimeni pe care îl veți ține minte mult timp…

   • Pentru buna ta informare, așa ca un Zorro ce te visezi noaptea, madama a fost data afară la a patra sancțiune disciplinară într-un an calendaristic… Și până la urmă, dacă a fost un abuz, instanța va decide. Nu mai puneți botul la turnătoriile lui Amarandi că vă șifonați imaginea aia de justițiari.

    • Da Amarandei cine-i? Dă-mi mai multe detalii poate se merită să-l caut. Acum înțeleg că stau de ”vorbă” cu Bursuc sau Gigi (voi doi ați executat femeia în cauză)…, păi să vă spun câteva chestii: D-le Bursuc nici Tu nu ești la prima abatere, iar asta se va vedea curând. Totuși, fă-ți un bine și nu mă mai provoca…, căci nici nu știi când îi pun sub ”privire” (intuiești tu cui) niște…, ”iubi” ”soarele meu” etc., etc. Iar Tu d-le Ghiga de la Bârlad despre care înțeleg că ești mare crai abține-te, ai multe în dulap…, poate că prea multe în comparație cu cât poți duce.

     • Spun io cine-i AMARANDI. E tipul ala mishto care seamana cu Gabriel Byrne. Adica e regizor. Producator. Actor. Si scriitor. Si a jucat si rolul necuratului in filmul APOCALIPSa sau end of da6s. Cica a luat si el foc la filmari. Aaah, mishto victor.

 • Vina principala este a tovarasei Vernica fiind unica care face angajari, angajing in posturi de conducere numai pilosi analfabeti, Ion Florin este doar de decor, neavind vreo putere decizionala proprie pentru a face lucrurile sa mearga intrucit ar supara pilele tovarasei si l-ar zbura pe dom Ion afara ca pe un rahat, toti de la mic la mare tac si indura pentru a nu-si pierde posturile de doi lei.

 • da pe madame Vicovan de la Maternus de ce nu o cerceteaza nimeni ca e popa acum iarasi din nou decan la facultatea de hoti? ca de l-a pus patriarhul cind era mitropolit de securist ce era el sa vada ce face aia cu minorele

 • Tot ce faci e o mascarada, Alexei. E expresia fondului tau de rebel fara o cauza autentica. Știm, insa, ca nu ati fost decât killeri plătiți. Intre timp a început sa îți placa. Ia sa vedem…Bonnie si Clyde de Iasi, cum veți sfârși…

  • Madam, cu cine vorbesti? Gigi, e cumva latura ta feminina care se manifesta celest? Ca daca tot e sa ma botezi cu nume de rusi, prefer Oleg.

   • Alexei, vad ca ai învățat mult de la Anca. E o fata jos pălăria. Rara avis. Multa fericire va doresc. Si va mai doresc ceva. Sa nu mai aveți vreodată legătură cu instituția pe care o denigrați cu atata satisfacție. Lumea e mare. Încercați ceva nou. Bafta amandurora.

    • wrooooong targeeeeet! HEHEHEHEEH! da e interesant – cum aduce gigimanule in kestiune gagici pe care le plateste din cursurile alea cu fonduri UE la e sef! mars, bai! cum am zis, wrooooooooooong targeeet!

 • Din rindul angajatilor celor mai de jos am inteles ca s-au mai facut sesizari catre directie privind neregulile din centre si s-au luat masuri de dare afara tot a celor care au sesizat.
  Dom Ion seful cui esti tu? Seful pilelor proaste, a abuzurilor, a discriminarii, a nedreptatii? Pentru 2 lei?
  Ce te costa sa torni? E chiar atia de grav? Ti-e frica? De ce? De viata? De profesionalism? De dreptate?
  Ce exemplu dai tu ca sef?

  • …da exemplu de avorton ratat, cu vila construita la Miroaslava din materiale furate de la DGASPC, din banii de benzina obtinuti pe bonuri decontate de DGASPC ( kilometrajele date inainte…), si pe prestatiile fetelor de la strada in colaborare cu politistii.

 • Gigi, Ranga, Manolescu critic literar, acest personaj ubicu se ridica meticulos de pe scaun, si se duce in bucataria ANL-ului sau sa fumeze o tigara.Se linge pe bot sa mai simta urmele de bere din cana pe care tocmai a varsat-o pe birou cand raspundea furibund postacilor care denigrau sfanta institutie pe care el o apara cu pretul vietii. Acest sfintele moaste ale drectiei trebuie sa dea in clocot. Asa ca isi mai toarna un pahar si isi culege cu palmele spuma criticii litetare de pe chelie pentru a putea tasta in continuare ineptiile sale.Are probabil si ajutoare care ii spun sopti Gigi tu esti cel mai bun, daca o tii asa poti ajunge scriitor, scrie din timp ca ai vazut celor care publica li se reduce pedeapsa.

 • Si mi se mai zice Dan cel fara noroc. Mi-am mai ales si pseudonime sa nu fiu recunoscut de ***. Nu vreau mere!!! Mie dati-mi bani ca va dau fiere.

 • …sa intelegem ca aceasta gasca a lui Constantinescu, formata din Vlas, Vanga si alti frumusei nu-l cunosc pe Amarandi….?!?!? Ha ha ha!!! E singurul ‘necunoscut’ din directie … ! Si o candidatura la Parlament sau Senat trebuie facuta corect, nu cu controale tembele ‘de profesioniști cu buton’ ca rampa de lansare ….!

  • Gresesti, prietene. . Locul lui Amarandi este la Hollywood, nu in parlament. Va fi dublura lui Gabriel Byrne. Nu o sa mai aiba timp de iscodeli.

  • ”Conte”, știi ceva dar le amesteci tare. Am să ți le așez eu pe ”masă” și poate le vei pricepe. Investigațiile privind direcția sunt munca mea din 2004. Mulți dintre ”actorii” de astăzi nu știau unde este sediul direcției. Când m-am decis să scriu primul articol în Fapta nu îl știam pe Constantinescu, asta ca să știi… La vreo trei săptămâni a venit la sediul ziarului șeful auditului din C.J. care după prezentarea legitimației a afirmat: C.J. s-a sesizat în urma art. publicat și doresc să-mi oferiți detalii cu privire la cele scrise. I-am oferit…, după…, a apărut raportul de care se face mare tam tam astăzi. Precizare…, ceea ce am pus la dispoziția d-lui Constantinescu e cam zece la sută din ceea ce dețin, întrebați-l, dacă nu mă credeți. A așeza pe aceiași ”stradă” controlul C.J. Iași facut în direcție cu posibila candidatură a d-lui Constantinescu e doar o proastă încercare de a arunca în derizoriu raportul.

   • Vanga a murit. Dar io ma dau asa. Ma dau asa pt ca si ea spunea si din imaginatie. Si eu spun din imaginatie. Mult. Nu ma credeti. Sunt farseur si nu ma pot abtine.

    • nu, gigimache, esti un prost si nu te poti abtine. kestie de naturel simtitor – da sa stii ca ne e mila de taticii tai si mamicile tale, care n-au avut avizu sanitar sa te lase-n maternitate sau la circ. ca zau esti bun de maimuta.

   • În ceea ce îl privește pe Amarandei pot să vă zic doar atât: A venit unul la sediul ziarului care s-a prezentat a fi colegul lui Bursuc și că se numește Amarandei, dar a început prost discuția, omulețul nu știa cine-i ”vanga” dar începu să ceară cont pe un ton mai ridicat. Nu a apucat să termine fraza căci l-am dat afară spunându-i că nu stau de vorbă cu subalternii. Să-l trimită pe Bursuc. Asta e, se pare că am greșit. Din comentariile voastre înțeleg că de fapt trebuia să-l ascult, nu să-l dau afară. D-le Amarandei, scuzați-mă, sunt dispus să stăm de vorbă când doriți.

 • Gigi, cu siguranta toate fetele pe care le-ai „ajutat”au descoperit demult serul bonilash, ce-ar fi daca iti freci si tu un pic rasaritul(superba ta chelie care se vede cand stai cu spatele), poate iti cresc pene de paun…cel putin asa nu iti mai poate spune nimeni ca te impaunezi degeaba

 • pai zicem; e nevasta ilustrului ei sot, sef de sindicat, caruia ii acopera gaurile din licitatii prin controalele comandate de ion florin. am dreptate?

   • e sef de sindicat, da mai ales sef de licitatii. nu-i asa ca aio inteles kestia? care face scandal ca licitatiile is naspa, vine gagice in control disciplinar, si iaca asa se face ciocu mic!

 • Sa revenim: aceasta gasca de campanie electorala (Amarandi, Vlas, Vanga….ce viseaza la un post caldut de la viitorul sef, ca altii sunt convinsi de profesionalismul lor…) vor sa trimita ‘un prafuit’ a lui Simirad (ce rezolva lucruri murdare in mandatul sau la CJ….si atunci totul a fost foarte bine….!), in Senat si trebui sa-l faca profesionist! …ce va place sclavilor!!!! Surprize baietii, asteptam sa vedem adeziunile ‘sefului’ ….si nu numai…!

  • bursu’, nu cumperi niste cuvinte, ca vad ca te iexprimezi cu oarece greumant. o sa-ti ajute la DNA, nu fi fraier, ia cat e promotie! uite, cuvintele „ghiga e corupt, si ion florin la fel” te costa ieftin – o sa ai celula la parter! si dupa aia silabisesti si tu acolo ceva…

 • multi „specialisti” in Directia asta care au clontul mare, si care ar avea totusi nevoie de un aviz psihologic ca sa lucreze in domeniu (dar care nu se face)…poate se amintesc si de crizatele blonde ale faimoasei institutii care stau pitite si zaharisite si nu pomeneste nimeni de ele, despre cei ce dorm prin birouri la propriu dar sunt pupati pe frunte ca sa nu izbucneasca in vreun fel si sa isi manifeste tulburariile pshice, despre cei care in timpul programului „obositor” si „stresant” se plimba voiosi pe la supermarketuri si isi potolesc frustarile, ADEVARAT CA ARE NEVOIE SI CREIERUL SA MAI FIE AERISIT

  • …ezactamente! sa luam de par egzamplu pe doruleana – care se preumbla pin elvetia, ca sa se aeriseasca la neuroni, ca o apasa ideile si nu stie ce sa faca cand acestea i se incalcesc pin par. urata treaba! …si cand ai pe cap si-un strigoi aparut din tufe cu sanse MAAAAARI sa fie convorbit cu DNA, treaba devine existentiala!

 • Dle. Vanga si dumneavoastra si dl. Constantinescu si alti cativa hrapareti sunteti niste farsori, impostori si mincinosi….. o gasca de hiene frustrate ce ati cautat o rampa de lansare batandu-va joc de munca a mii de oameni …..! Cel putin un functionar public trebuie sa aiba o anumita prestanta si credibilitate…..! Revenim…..!

  • Cum poti sa aperi sleahta asta de bisnitari, mai conte, adica tot ce se spune aici nu e adevarat, iar voi beti functionari ai directiei aproape muriti pt apararea interesului superior al copilului, acelasi sablon aceeasi nataramba cosmica o bagati la inaintare de fiecare data

  • Auzi mă ”Conte”, să-ți traduc puțin situația existentă. Faptul că au fost prinși la FURAT ziua în amiaza mare, cei vizați găsesc scuze (cei drept, penibile), ba că a fost o comandă politică, ba că x sau y vrea funcția lui z ș q și tot așa mai departe. Totuși, treziți-vă din prostie sunt probe, probe care dacă ajung în spațiul public vă bate lumea cu pietre. Vrei să vezi poze cu soție de judecător în Elveția alături de copiii duși la ”expoziție”, pricepe dacă poți… Sau poate vrei să vezi poze din centrul V.C. cu scene explicite… Sau poate vrei să vezi cum se fură cu mașina din ajutoarele primite…, Sau poate vrei să vezi niște CEC-uri din care sau înfruptat persoane ce nu mai aveau calitatea de reprezentant legal… Încearcă să pricepi, este ”chestiune” destul de serioasă, iar probele depășesc cu mult stadiul de ”indicii temeinice”…

   • nenea vanga…, gagiul asta monte cristo, care s-a ratacit in tastatura, e tocmai bursu’! aka tipul ala cu gagica pontata de trei ori! zic si io ca-i place pseudonimu, se pregateste psihologic sa evadeze c-o lingurita. parerea mea!

 • Madam Matei este managerul de proiect al Cstr Galata, acolo unde pt. finalizarea lucrarilor au fost adusi la munca tineri cu dizabilitati de la centrul din Popricani, ce nu-i adevarat?

  • pai e! da vezi cum sta treaba? cum zice unu adevarul, cum sare gigimache frustratul si-ncepe exercitii de cor (el cu bursu’ – care si-a pontat amanta dublu; si cred eu ca sotul lui madam RR, care-i ceva soferache si are palma grea, o sa-l caute acus-acus…). si iaca manevre: ca ala e prost, damblagiu si tot asa. adica sa arunce subiectul in derizoriu. e fain oricum, ca ne pricepem la-njurat, mai ales golanasi infatuati de pin barlad ajunsi granguri in iasi cu ajutor politic. lichelute, adica. si asa se uita adevarul: copii adusi la munca, sau (domle Fanel, se aude?!) folositi de o gasca de smekeri si pusi sa preia firme cu datorii imediat ce au 18 ani. ca altfel is dati afara din centre…

  • Si dece atunci când erau anuntați de-i de la birouri ca avem inspecție de la direcție eram amenințati ca dacă nu facem curat repede si bine ne face referat. Ne trimite la tărgu frumos. Ne interzice bilet de voie.
   Plus de asta, de multe ori întâlneam cazul lipsei materialelor de ingienă

 • La acelasi centru, Galata portarii au fost pusi sa faca gardul care ar fi trebuit realizat de firmade constructii.Sa nu mai spunem ca parcul care apare in caietul de sarcini nu exista.Baile de la acest centru, cica adaptate persoanelor cu dizabilitati sunt execrabile:fara geamuri(trebuie sa stiti ca un grup sanitar de vreo 10m patrati e folosit de12-13 persoane, tinerii aflati in scaun cu rotile trebuie sa faca dus in cazi infecte fara a avea vreo adaptare speciala.Daca nu credeti, nu-i problema, avem fotografii etc.Doamna manager de proiect la dumneavoastra acasa bais arata la fel?

 • Dar de soferul delicvent de casa a lui Gita dumitrachi nu zice numeni nimic? Costelus darabaneanu cu care fura Gita. Un derbedeu analfabet care face multe lucruru murdare pt sefa lyi draga..de ex sa parcheze microbuzul direct ls usa magaziei…mai ales la sarbatori. Dar de cazul Delia de la Holban? Acum e insarcinata tanara… Dar de centrul Popricani care are numit director insa acest centru nu mai.functioneaza….

 • Am beneficiat de serviciile DGASPC timp de 18 ani. Într-adevăr am fost abuzat pe nedrept si nu mi sa oferit dreptul de a fi ascultat atunci când am avut dreptate ! Sunt anumite persoane care in scop nedrept ne batjocoreau in condiții ilegale. Ex: (Ed. Carmen Pintilie si alte persoane din complexul respectiv folosesc întocmai limbajul neadecvat aplicând o serie de fraze vulgare doar pentru faptul ca i-am reproșat o fraza din regulamentul educatorilor). In centrul de plasament „Veniamin Costahe” ne furam unu pe celălat. Avem camere de filmat cerând acordul dn-lui director reluare filmării in acțiunea petrecuta. Dar am fost refuzați si întocmai evitați. Va pot fi martor la ce subiect doriți dumneavoastră

 • Dar de d-na MIHAELA ZAHARIA marea sefa de proiecte de mii de euro si buna prietena cu getuta nu se pomeneste nik. A prins un proiect barosan de anul trecut cu unul din consiliu. Asa se spala banii de la fonduri. Europene.

 • Din pacate Institutia DGASPC Iasi este o instituttie mafiota asa cum de altfel sunt majoritatea institutiilor de stat din Romania. Abuzuri, nepotisme, pile, relatii, spagi, etc, toate pentru a sustine un sistem viciat si care nu-si mai are locul in sec. XXI.
  Mai bine de 90% din personalul din directie este angajat cu pila sau este ruda cuiva din sistem sau din C.J. . Toti sefii DGASPC Iasi sunt numiti politic, sefii de centre sunt pile sau relatii din CJ.
  Din pacate nu am incredere in asa zisa justitie romaneasca in asa zis-ul stat de drept ca va face ceva sa doboare sau macar sa mai scurteze din tentaculele acestei caracatite din sistemul de protectie a copilului. Dar sper ca o sa vina o zi cand domnii si doamnele din conducerea DGASPC Iasi si din fruntea CJ Iasi vor plati pentru toate mizeriile pe care le-au facut si le fac in continuare. Daca nu o vor face institutiile macar sa-i ajunga blestemele celor pe care i-au nedreptatit si de care si-au batut joc. Doamne ajuta!!!!

 • Si dece atunci cand am fost abuzat de catre Dna Ed. Zota Paraschiva in consiliul de la directie au participat doar cei pe care partial ii cunosteam cu toate ca mi sa adus la cunostiinta faptul ca va ajunge o echipa de la Bucuresti ! Iar Ed respectiv si-a facut certificat medico legal si am fost scos la plata cu 450 de lei pentru faptul cama sechestrat in apartamentul DD7 cel din Dacia. Dar nu cum declara certificatul respectiv ca am agravat-o la splina sau alte parti.
  Ed. Apostu Mariana permanent isi bate joc de noi. Se lauda ca are pile peste tot unde merge la scoala, birouri, acasa, etc. Prin faptul acesta dumnea-ei considera ca ne poate face rau avand aces subiect in maneca dreapta !
  Dece atunci cand reclamam ca educatorii ne injura de parintii nostri dnul Bursuc nu intervine sub nici o forma ? Dece atunci cand am fost abuzati in fata camerelor de supravegheat nu sa luat nici o masura iar dovezile au fost sterse !

 • Sunt educatori care ne interzicea sa mancam ori nu ne servea masa timp de o jumatate de zi doar pentrul faptul ca nu era terminata curatenia generala de luni. Eu nu pot munci daca nu inghit dimineata o bucata de paine !
  Dece se inventeaza tot felul de motive ca sa stricat ceva ca sa deteriorat altceva eram si inca mai suntem ameninta-ti cu faptul ca nu vom mai primi nici o bursa de buzunar pentru un anumit interval de timp si tranferarea la Tg. Frumos defapt sunt lucruri deteriorate de unii educatori care in timpul serviciului de noapte ii intalneam in stare de ebrietate !
  Dece Dna Administrator Anca permanent ne-a vorbit foarte raspicat si accentuat ? Si folosea termenul de comunicare adecvat doar atunci cand nu aveam insepctie sau vizitatori ?

 • Suntem condusi de hoti si ticalosi la dgaspc .Cum s-a imbogatit ticalosul de Ticu marele director . A furat o mansarda compusa din 8 apartamente pe care a construit-o numitul Acatinca, acesta construia din banii lui mansarda , iar Ticu cu relatiile lui din primaria Iasi trebuia sa obtina autorizatia de constructie si avea 2 apartamente. Intre Acatinca si Ticu era o intelegere ca intre oameni , Ticu face rost de autorizatie iar Acatica construieste.
  Cand s-a vazut cu autorizatia in mana Ticu s-a schimbat si voia 4 apartamente . In acel moment Acatina care bagase cateva sue de mii de euro in constructie acum era falit deoarece construise pe increderea lui Ticu care era un mafiot iar Acatica A FACUT DEPRESIE SI A MURIT IN CATEVA ZILE.Ticu a vandut apartamentele si acum este bine mersi are vila, masini, nevasta la ISU Iasi A BAGAT UN OM NEVINOVAT IN PAMANT pentru ca sa-i fure acea mansarda construita de Acatinca.

 • Cei care au probe marturii impotriva conducerii si personalului DGASPC IASI centre de plasament etc.Intalnitiva adunatile si datile la Bucuresti .Daca si acolo este tot acest sistem atunci in afara tarii poate vom schimba cv.Am fost amenintat daca nu lucrez voi fi dus in alt centru.Directoarea Galata vine cu angatii dupa ea pe post de martori si bodyguarzi cand vine la LP URI

Adauga un comentariu