Actualitate

BREAKING NEWS! Dan Voiculescu – 10 ANI CU EXECUTARE. UPDATE LIVE TEXT

Publicat: 08 aug. 2014
UPDATE 16:02 – instanta de judecata a decis confiscarea mai multor bunuri mobile si imobile care ii apartin direct omului de afaceri Dan Voiculescu sau familiei acestuia. Mai precis, familia Voiculescu va ramane fara un imobil de 299.000 mp si un altul de 220.000 mp de pe Strada Garlei, nr 1B, acestea fiind terenurile si constructiile ICA.
Vezi lista completa aici
 

UPDATE 15:44 – In urma cu 20 de minute, Dan Voiculescu s-a predat la Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Ilfov. Omul de afaceri nu a folosit intrarea principala, ci a intrat la IPJ pe o intrare din spatele cladirii. Dan Voiculescu urmeaza sa fie dus la penitenciar si, pentru cele 21 de zile de carantina urmeaza sa fie stabilit regimul de detentie. Mai multe detalii aici

UPDATE 14:54 – Pentru recuperarea prejudiciului, Dan Voiculescu va ramane fara mai multe bunuri mobile si imobile, printre care se numara si terenul si sediul Antenelor. Mai multe detalii aici.

UPDATE 14:39 – Dan Voiculescu a primit pedeapsa maxima prevazuta in noul Cod penal, legea mai favorabila in cazul sau. Totodata, lui Voiculescu i se interzic mai multe drepturi, printre care dreptul de a fi ales, timp de cinci ani. Corneliu Popa, fost director al ADS, a fost condamnat la 8 ani de inchisoare cu executare. Gheorghe Mencinicopschi, fostul director al ICA, a fost condamnat la 8 ani de inchisoare cu executare. Nicolae Savulescu, director in ADS, a fost condamnat la 6 ani de inchisoare cu executare.

Anchetatorii sustin ca Dan Voiculescu si-a utilizat pozitia de lider de partid pentru a cumpara pachetul majoritar de actiuni al Institutului de Cercetari Alimentare la un pret mult mai mic decat cel de piata. 3.6 hectare de teren si un hectar de constructii in Baneasa au fost cumparate de omul de afaceri la un pret de 75 de ori mai mic decat cel real, sustin procurorii. Prejudiciul este de 60 de milioane de euro.
„Prin subevaluarea cu intentie a terenurilor, constructiilor si a titlurilor de participare si prin falsificarea documentatiei, acest pachet de actiuni a fost achizitionat cu suma de 104.730 de euro, in vreme ce valoarea reala era de 7.900.929 de euro”, se arata in rechizitoriul procurorilor.

UPDATE 14:26 – Magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti au dat verdictul final in dosarul ICA, Dan Voiculescu fiind condamnat la o pedeapsa de 10 ani de inchisoare cu executare, aceeasi pedeapsa solicitata si de procurori.

UPDATE 13:00 – Dan Voiculescu este tinut pe jar de magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti, acestia urmand sa dea sentinta definitiva la ora 14:00, in dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). De precizat faptul ca procurorii au solicitat o pedeapsa de 10 ani de inchisoare.

Citeste si:Dan Voiculescu NU se prezinta astazi in fata magistratilor

STIRE INITIALA – Dan Voiculescu s-a prezentat vineri dimineata la IPJ Ilfov, respecand masura controlului judiciar dispus in cazul sau. El asteapta decizia finala a magistratilor Curtii de Apel, in dosarul ICA. Voiculescu e acuzat ca s-a folosit de influenta sa politica pentru a cumpara la pret subevaluat un teren al Institutului de Cercetari Alimentare.

Procurorii DNA au cerut o pedeapsa de zece ani de inchisoare pentru omul de afaceri. In acelasi dosar sunt vizate si alte persoane, printre care si prof. Gheorghe Mencinicopschi, aflat in postura de director general ICA  si membru AGA in cadrul institutului.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu