Actualitate

Breaking news! Detalii de ultima ora! Oamenii au influentat incendiile din Grecia

Publicat: 26 iul. 2018
1

Grecia este lovita in prezent de multe incendii de padure, concentrandu-se in jurul statiunii Matis, o destinatie populara printre turisti aflata in nord-estul Atenei; iar amploarea dezastrului are drept cauza mai multi factori, dintre care multi au de a face cu activitatea umana. Fumul nociv s-a raspandit in capitala Greciei si in regiunile apropiate din bazinul Mediteranei. Mai rau, pompierii greci nu fac fata, autoritatile cerand ajutor din afara, scrie Earther.

MAE, despre incendiile din Grecia: Deocamdata nu sunt informatii cu privire la existenta unor romani printre victimele incendiilor
Aceasta parte a Greciei are in mod normal cele mai mari temperaturi din an, conform datelor de la US National Centers for Environmental Information. Temperaturile medii au crescut de cand au inceput masuratorile, asa cum s-a intamplat in multe locuri de pe glob. Zona nu devine numai calduroasa, ci si mai uscata. Incendiile din Grecia nu se intampla in special din cauza schimbarii climatice, ci mai degraba pot avea loc intr-o clima schimbata, care permite izbucnirea incendiilor de proportii. Mai mult, Panos Giannopoulos, meteorolog grec, a precizat ca locul de origine al focurilor era unul de o „frumusete exceptionala” care s-a schimbat dramatic in ultimele decenii. „Acum 30 de ani, acesta era un loc pentru vacantele de vara. Nu foarte multe case, nu departe de capitala. Acum, sunt mult mai multe case si oamenii traiesc aici tot anul”, a precizat Giannopoulos.

Adauga un comentariu