National

BREAKING NEWS – Elena Udrea se suspenda din PMP

Publicat: 29 ian. 2015
1

In urma cu putin timp Elena Udrea a anuntat ca se suspenda din functia de presedinte al partidului PMP.

Elena Udrea este urmarita penal in Dosarul Microsoft si a fost pusa de procurorii DNA sub control judiciar pe o durata de 60 de zile, incepand de la data de 29.01.2015 pana la data de 29.03.2015. Udrea este acuzata de spalare de bani si fals in declaratii de avere si nu are voie sa paraseasca municipiul Bucuresti, decat cu incuviintarea prealabila a procurorului.

Elena Udrea este acuzata de procurorii DNA ca a dobandit si folosit bunuri despre care stia ca provin din infractiuni. Directia Nationala Anticoruptie arata, intr-un comunicat de presa, ca procurorii i-au adus la cunostinta Elenei Udrea ca este urmarita penal si i-au prezentat acuzatiile.

Potrivit unor documente ale procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, Elena Udrea, fost ministru, in prezent deputat, era obligata sa isi declare averea, insa aceasta nu a notat, in declaratiile de avere din 2010, imprumuturile acordate de fostul sau sot, Dorin Cocos, firmei acestuia SC Euro Hotels International Co SRL, in conditiile in care Udrea declara incasarea de dividende de la aceasta societate.

„Avand in vedere obligatia legala de a-si declara averea, faptul ca, in perioada 2009 – 2013, Udrea Elena Gabriela a declarat achizitionarea mai multor bunuri imobile a caror valoare depaseste veniturile obtinute ca ministru, deputat sau din activitatea didactica se prezuma ca aceasta a utilizat veniturile din alte surse – imprumuturi, dividende, asumandu-si raspunderea pentru provenienta acestora”, se arata in documentele citate.

Potrivit Legii 656/2001, dobandirea sau folosirea de bunuri, cunoscand ca acestea provin din savarsirea de infractiuni, constituie infractiunea de spalare a banilor.

Adauga un comentariu