Actualitate

Breaking news! Infrangere pentru Augustin Lazar! Decizie de ULTIMA ORA

Publicat: 27 nov. 2018
1

UPDATE: "Instanta de contencios administrativ a declinat competenta solutionarii actiunii procurorului general, de la domiciliul reclamantului catre instanta din capitala.

Oare autorul plangerii chiar nu cunostea regulile de competenta sau pur si simplu a vrut sa mai traga de timp ?", a scris Tudorel Toader pe Facebook.

UPDATE: 'Dosarul in care procurorul general Augustin Lazar solicita suspendarea procedurii de revocare din functie va fi trimis la Curtea de Apel Bucuresti, dupa ce Curtea de Apel Alba Iulia, unde fusese inaintata actiunea, a admis, marti, o exceptie de necompetenta teritoriala. Aceasta exceptie de necompetenta a fost invocata de Ministerul Justitiei, scrie News.ro. La Curtea de Apel Alba Iulia a avut loc, marti, un termen in procesul privind solicitarea procurorului general Augustin Lazar cu privire la suspendarea procedurii de revocare din functie.

Astfel, Curtea de Apel Alba Iulia a admis exceptia de necompetenta teritoriala si dosarul va fi transmis catre Curtea de Apel Bucuresti.

Aceasta exceptie de necompetenta a fost invocata de Ministerul Justitiei. Un prim termen in acest proces a avut loc saptamana trecuta, insa dezbaterile au fost amanate pentru ca exista o cerere de interventie din partea unei asociatii de procurori, in favoarea reclamantului. Purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat in urma cu o saptamana pentru News.ro ca instanta a decis amanarea cauzei, constandu-se ca exista o cerere de interventie din partea unei asociatii de procurori, in favoarea reclamantului. Pentru ca partile din proces sa se pregateasca pentru discutarea acestei cereri, Curtea de Apel Alba Iulia a fost de acord cu amanarea procesului.

Stire initiala: Curtea de Apel (CA) Alba Iulia se va pronunta marti, la ora 13,30, asupra exceptiei necompetentei teritoriale formulata de catre Ministerul Justitiei si de Tudorel Toader in procesul in care se judeca cererea de suspendare a executarii propunerii ministrului Justitiei de revocare din functie a procurorului general, Augustin Lazar, conform agerpres.ro.  Consilierul juridic care reprezinta paratii a solicitat, marti, instantei din Alba Iulia admiterea exceptiei necompetentei teritoriale si declinarea competentei catre Curtea de Apel Bucuresti. Potrivit concluziilor prezentate de catre acesta, reclamantul, respectiv Augustin Lazar, mentioneaza "in mod expres" calitatea sa de procuror general, adaugand si ca intreaga procedura administrativa il priveste pe procurorul general.

Vom reveni cu informatii! 

Adauga un comentariu