Actualitate

BREAKING NEWS. Ioan Oltean, saltat de DNA de pe aeroport – UPDATE

Publicat: 26 nov. 2015
1
UPDATE 15:25 – Deputatul Ioan Oltean a fost saltat de procurori de pe Aeroportul Otopeni si dus cu mandat la sediul DNA. Aici va fi audiat intr-unul din dosarele ANRP in care este implicata si protejata sa, Crinuta Dumitrean. Potrivit primelor informatii, Ioan Oltean este vizat intr-un dosar privind retrocedari ilegale facute de catre Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), cand institutia era condusa de Crinuta Dumitrean. Se pare ca ar fi vorba despre o noua despagubire, in valoare de peste 109 milioane de lei, iar o parte dintre bani ar fi ajuns la un afacerist craiovean, Mihai Rotaru, implicat in acelasi dosar.
ANI a constatat anul trecut ca fostul presedinte ANRP nu a putut justifica aproape 153.000 de euro, dar a achizitionat niste terenuri in Ilfov prin fostul vicepresedinte PDL, ca mandatar. Inspectorii ANI au cerut reprezentantilor comisiei de specialitate a Curtii de Apel Bucuresti sa controleze averea Crinutei Nicoleta Dumitrean, dupa ce au constatat ca aceasta nu poate justifica aproape 153.000 de euro. Banii reprezentau diferenta intre veniturile ei oficiale si cheltuielile facute in perioada 2006 – 2009, cand Crinuta Dumitrean a indeplinit functiile publice de presedinte al ANRP, director adjunct al Institutului National de Administratie (INA) si director in cadrul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).
Inspectorii ANI sustineau ca diferenta este urmarea unor tranzactii imobiliare, care nu au fost mentionate in declaratia de avere de catre Dumitrean. O parte din aceste tranzactii a fost facuta in numele Crinutei de liderul PDL, Ioan Oltean, vicepresedintele Camerei Deputatilor in acel moment. Concret, in 2006, Ioan Oltean a achizitionat ca mandatar al Crinutei trei terenuri situate in comuna Dascalu, din judetul Ilfov. Terenurile respective au suprafete de 9.400, 10.000 si 14.965 de metri patrati si au costat 59.500 de lei, potrivit contractelor de vanzare-cumparare.
 

STIRE INITIALA – In urma cu putin timp, Ioan Oltean a fost retinut de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), in timp ce se afla pe aeroport. Ioan Oltean a fost dus la sediul DNA sub escorta, acesta urmand sa fie audiat in dosarul ANRP. In dosarul retrocedarilor ilegale este anchetata si Alina Bica, aceasta fiind acuzata de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, fapta savarsita ca secretar de stat si reprezentanta Ministerului Justitiei in cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul ANRP. In acelasi dosar sunt judecati si Crinuta Dumitrean, Dragos Bogdan, Lacramioara Alexandru, Sergiu Diacomatu, Catalin Teodorescu si Remus Baciu, dar si evaluatorul Emil Nutiu, oamenii de afaceri Stelian Gheorghe si Dorin Cocos, fiul acestuia, Alin Cocos, dar si Ionut Florentin Mihailescu, fost consilier al sefei DIICOT.
Vom reveni cu detalii

Vezi si Ioan Oltean, audiat in dosarul Elenei Udrea

Comentarii
Adauga un comentariu