Actualitate

Breaking news! Klaus Iohannis o respinge pe Adina Florea la sefia DNA

Publicat: 21 nov. 2018
1

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, vine din nou cu o decizie surprinzatoare pentru Executiv. Seful statului a respins numirea Adinei Florea in functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie. Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a transmis aceasta propunere in luna octombrie.

"In luna octombrie, ministrul justitiei, domnul Tudorel Toader, a transmis Presedintelui Romaniei, domnul Klaus Iohannis, urmatoarele propuneri de numire a unor procurori in functii de conducere:

– doamna Adina Florea, pentru functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie;
– doamna Florena-Esther Sterschi, pentru functia de procuror sef al Sectiei de resurse umane si documentare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie;
– doamna Elena Giorgiana Hosu, pentru functia de procuror-sef adjunct al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism;
– doamna Iuliana Nedelcu, pentru functia de procuror-sef adjunct al Sectiei Judiciare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie;
– doamna Antonia-Eleonora Constantin, pentru functia de procuror-sef al Sectiei Judiciare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In conformitate cu dispozitiile art. 54 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si, avand in vedere considerentele Deciziei Curtii Constitutionale nr. 358/2018, Presedintele Romaniei respinge propunerile inaintate de catre ministrul justitiei, intrucat nu sunt indeplinite conditiile de legalitate necesar a fi intrunite, in mod obiectiv, de catre procuror, pentru a fi numit intr-o functie de conducere, respectiv cea prevazuta de art. 54 alin. (2) prin raportare la art. 48 alin. (10) si (12) din Legea nr. 303/2004", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Adina Florea a reactionat la alegerea facuta de Klaus Iohannis. "Este decizia domnului presedinte, nu am niciun comentariu", a spus aceasta.

Comentarii
Adauga un comentariu