Actualitate

Breaking news! Lucian Onea a fost revocat LEGAL! Decizia magistratilor

Publicat: 19 mart. 2019
1

Curtea de Apel Bucuresti a respins marti, 19 martie, cererea procurorului Lucian Onea de suspendare a hotararii Sectiei pentru procurori a CSM prin care a fost revocat din DNA. Fostul sef al "unitatii de elita" DNA Ploiesti poate ataca decizia in termen de 5 zile.

Curtea de Apel decide daca Lucian Onea se poate intoarce la DNA

MINUTA:
"Respinge exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a paratului Calin Nistor-procuror – sef al DNA,ca nefondata. Admite exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a paratei DNA si respinge in consecinta cererea de suspendare a executarii Hotararii nr.45/17.01.2019 emisa de CSM -Sectia pentru procurori, formulata in contradictoriu cu parata DNA. Admite exceptia inadmisibilitatii cererii de suspendare a executarii Hotararii nr.45/17.01.2019 emisa de CSM -Sectia pentru procurori si respinge in consecinta aceasta cerere. Respinge cererea de sesizare a Curtii Constitutionale cu exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art.87 alin.8 si 9 din Legea 304/2004,ca inadmisibila. Respinge cererea avand ca obiect suspendarea executarii Ordinului nr.12/16.01.2019 emis de procurorul-sef al DNA, ca neintemeiata. Cu recurs in termen de 5 zile de la comunicare ,in privinta solutiei date cererii de suspendare si in termen de 48 de ore de la pronuntare ,in privinta solutiei date cererii de sesizare a CCR. Pronuntata in sedinta publica, azi 19.03.2019." Sectia pentru procurori a CSM a admis, pe 15 ianuarie 2019, cererea DNA privind revocarea din functia de procuror a fostului sef al DNA Ploiesti Lucian Onea, cercetat pentru mai multe infractiuni intr-un dosar aflat la Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie.

Pe 10 ianuarie, Calin Nistor, care exercita atributiile de procuror-sef al DNA, a cerut CSM avizul de revocare din functie a procurorului Lucian Onea. De asemenea, Calin Nistor a solicitat incetarea activitatii in cadrul DNA Ploiesti a procurorilor Giluela Deaconu, Alfred Virgiliu Savu si Elena Cerasela Raileanu.

Lucian Onea este urmarit penal pentru savarsirea infractiunilor de participatie improprie sub forma complicitatii la favorizarea faptuitorului, represiune nedreapta si cercetare abuziva, constituirea unui grup infractional organizat, inducerea in eroare a organelor judiciare, fals intelectual, uz de fals, divulgarea informatiilor secrete de stat, abuz in serviciu, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata. Potrivit Parchetului General, Lucian Onea si fostul procuror Mircea Negulescu l-au determinat prin constrangere pe fostul deputat Vlad Cosma, amenintandu-l in mod direct ca o vor inculpa pe sora acestuia, Andreea Cosma, sa intocmeasca in fals o sesizare pe un alt nume si tabele/liste cu alegatori din Republica Moldova, documente din care sa rezulte ca alegatorii ar fi primit bani drept "mita electorala". Documentele au fost expediate prin fax si posta din Chisinau la DNA Ploiesti. Parchetul mai arata ca, desi stia ca probele sunt ticluite in mod mincinos de Vlad Cosma, Lucian Onea a solicitat Tribunalului Prahova arestarea preventiva a unui inculpat pentru infractiunea de corupere a alegatorilor, prezentand instantei, drept probe, documentele ticluite.

Comentarii
Adauga un comentariu