Actualitate

Breaking news! Michel Platini a fost arestat! A fost implicat intr-un scandal de coruptie – UPDATE

Publicat: 18 iun. 2019
1

UPDATE: Sophie Dion, consilier al fostului presedinte Nicolas Sarkozy, a fost retinuta alaturi de fostul presedinte al UEFA Michel Platini, in dosarul de coruptie privind atribuirea organizarii Cupei Mondiale statului Qatar, informeaza Le Monde. In acest caz, este audiat in calitate de suspect liber Claude Gueant, director de cabinet al fostului presedinte al Frantei si fost ministru de Interne.

Potrivit L'Equipe, Platini s-a prezentat la Oficiul de lupta anticoruptie din Nanterre, unde a fost convocat ca martor, insotit de avocatul William Bourdon. La sosire, politistii Oficiului central de lupta impotriva coruptiei si a infractiunilor financiare si fiscale (OCLCIFF) l-au anuntat pe fostul presedinte al UEFA ca este retinut si l-au interogat cu privire la rolul sau in atribuirea organizarii Cupei Mondiale din 2018 Rusiei si a editiei din 2022 Qatarului.

Stire initiala: Michel Platini, 63 de ani, fostul sef al UEFA, ar fi fost arestat in aceasta dimineata. Presa din Franta anunta ca Michel Platini ar fi fost luat in custodia procurorilor in Nanterre, o suburbie a Parisului, si ca va fi audiat. Acesta e acuzat ca ar fi fost implicat in aranjarea voturilor care au desemnat tara gazda pentru CM 2022. Qatar a primit dreptul de a organiza CM 2022 in decembrie 2010. A urmat o serie de acuzatii privind legalitatea deciziei. Exista acuzatii de coruptie si luare de mita privind acordarea organizarii Campionatului Mondial 2022 

Michel Platini, atac la adresa FIFA: "Trebuie sa dispara! Singurul scop e sa-i elimine pe cei care se opun politicii FIFA"

Platini a fost presedintele UEFA din 2007 pana in 2015 si, ca fotbalist, a castigat de 3 ori Balonul de Aur.

„Prietenul meu mi-a povestit o mica anecdota. Mi-a spus ca un presedinte al Frantei, pe care puteam sa-l numesc Nicolas (n.r. – Sarkozy, fost presedinte al Frantei intre 2007 si 2012) avea nevoie de niste bani. Dar bunul sau prieten, emirul, avea foarte multi. Acesta i-a spus lui Nicolas ca va cumpara mai multe lucruri din Franta in schimbul unei promisiuni: aceea ca Sarkozy sa isi foloseasca prietenia cu Michel Platini, membru in Comitetul Executiv FIFA pentru ca statul sau sa primeasca organizarea Cupei Mondiale” Phillipe Auclair, jurnalist de investigatie France Football, in 2013, in timpul investigatiei facute de publicatia franceza
 

Adauga un comentariu