Actualitate

BREAKING NEWS: Relu Fenechiu a primit de la Siveco 620.000 euro pentru a ajuta firma sa castige doua contracte cu Ministerul Justitiei (motivare instanta)

Publicat: 27 iun. 2016
1

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a primit de la Siveco Romania suma de 620.000 de euro, prin firme controlate de acesta, dintre care una apartine fratelui sau, dar si numerar, pentru a sprijini compania fondata de Irina Socol sa castige doua contracte cu Ministerul Justitiei (MJ), se arata in motivarea deciziei Tribunalului Prahova care a dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele lui Fenechiu

‘S-a retinut in sarcina acestuia (n.r. – Relu Fenechiu) ca in perioada anilor 2012-2013 a pretins numitei S.I., reprezentant al S.C. S.R.SA, un procent de 15%, din valoarea a doua contracte (promovate de Ministerul Justitiei si SC A. SA I.), pentru ca, prin influenta pe care o avea la factorii de decizie si pe care a exercitat-o efectiv asupra acestora, sa-i determine sa atribuie agentului economic mentionat, contractele de achizitie incheiate in cadrul proiectelor desfasurate de Ministerul de Justitie – ‘Platforma de e-learning cu specific IT pentru Ministerul Justitiei si sistemul judiciar din Romania’, in valoare de 13.990.059 lei RON, fara TVA si de SC A. SA I. – ‘Achizitie si implementare sistem informatic integrat (SII) si servicii de consultanta aferente’, in valoare de 8.130.721 lei, fara TVA, echivalentul a aproximativ 1.800.000 euro, precum si sa permita derularea in conditii optime a acestora, primind suma totala de 620.000 euro’, conform motivarii privind decizia judecatorilor Tribunalului.

Potrivit datelor postate pe site-ul oficial al Ministerului Justitiei, proiectul ‘Platforma de e-learning cu specific IT pentru Ministerul Justitiei si sistemul judiciar din Romania’ a fost castigat de Siveco Romania S.A., in parteneriat cu East European Business Architects S.R.L.

‘Influenta exercitata de Fenechiu Relu pe langa reprezentantii SC A. SA I. s-a concretizat inclusiv in acordarea unui avans in cuantum de 30%, din valoarea totala a contractului (in valoare de 8.130.721 lei, fara TVA, echivalentul a aproximativ 1.800.000 euro), catre S.C. S.R.SA, avans ce a fost stipulat si in clauzele contractuale’, se arata in textul motivarii.

Potrivit documentului citat, sumele respective au fost platite de Siveco lui Relu Fenechiu atat prin firme controlate de el, una apartinand fratelui sau, cat si numerar.

‘Astfel, sumele de bani au fost platite de S.C. S.R.SA, in perioada 2012 – 2014, pentru Fenechiu Relu, atat prin firmele controlate de acesta – SC T.SRL I.si SC P.B.C.SRL Iasi, respectiv, suma de 1.459.538, 36 lei (echivalentul a aproximativ 324.000 euro), cat si in numerar (…) si au fost in cuantum total de 620.000 euro. Societatile comerciale, prin care Fenechiu Relu a solicitat si a primit comisionul reprezentand procentul din valoarea contractelor castigate de S.C. S.R.SA, prin transfer bancar sunt cele indicate de acesta, respectiv SC T.SRL I.si SC P.B.C.SRL I. prima fiind firma fratelui sau (…), iar cea de-a doua fiind firma numitei H.A. o persoana foarte apropiata acestuia. In concret, suma mentionata, platita acestuia prin intermediul SC T.SRL I.si SC P.B.C.SRL I. societati controlate de Fenechiu Relu, a fost disimulata in contractele de prestari servicii, incheiate de aceste firme, cu S.C. S.R.SA, in sensul ca serviciile mentionate in cuprinsul contractelor au fost efectuate in realitate de angajatii S.C. S.R.SA.’, se arata in motivare.

Totodata, pentru a ascunde provenienta sumei de 324.000 euro, Fenechiu i-a determinat pe reprezentantii Siveco sa incheie contracte de prestari servicii cu firmele respective, controlate de el, pentru a atesta relatii comerciale intre aceste societati, care in realitate nu au prestat obiectul contractelor.

Conform textului motivarii, Relu Fenechiu a negat implicarea sa in derularea contractelor incheiate cu Ministerul Justitiei.

Tribunalul Prahova a dispus, vineri, emiterea unui mandat de arestare preventiva pe numele lui Relu Fenechiu, urmarit penal de DNA Ploiesti pentru trafic de influenta si spalare de bani. In acelasi dosar, a fost arestat preventiv Ion Krech, fost director IT in Ministerul Justitiei.

BUNA ZIUA IASI a scris de nenumarate ori despre afacerile dubioase desfasurate de infractorul Relu Fenechiu, afaceri cu fonduri europene, in cardasie cu o firma din Bistrita. Nimeni nu a fost interesat de aceasta informatie.

Procurorii ar trebui sa caute si cele 50 de milioane de euro luate spaga de la Bechtel, unde s-au facut plati cat timp Relu Fenechiu a fost ministru la Transporturi, fara sa se execute lucrarile. Toata aceasta mita a fost luata printr-o casa de avocatura din Marea Britanie tocmai pentru a i se pierde urma.

Comentarii
  • Minciuni minciuni minciuni!!! Dna ne prosteste pe toti pe fața!! Cacealmaua este urmatoarea: cand fraierii astia sunt plini de bani atunci pune dna mana pe ei si ii santajeaza sa le cedeze o parte din suma furata in schimbul scaderii perioadei de puscarie PLUS ca nu i se confisca absolut nimic din suma furata de acesta!

  • ai un loc si pentru pretenara ta, madama amariei (actuala managerita a sp cf. Pascani ),apropo de cite ori ai scpat sapunul ?

Adauga un comentariu