National

Breaking NEWS! Relu Fenechiu RECUNOASTE ca a primit MITA

Publicat: 14 oct. 2016
1
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie Serviciul teritorial Ploiesti au dispus sesizarea instantei de judecata, in baza dispozitiilor art.483 Cod procedura penala, cu acordul de recunoastere a vinovatiei avand ca obiect recunoasterea comiterii faptelor de catre inculpatul FENECHIU RELU, la data faptelor deputat in Parlamentul Romaniei, cercetat in stare de arest preventiv cu privire la savarsirea infractiunilor de:
– trafic de influenta, in forma continuata,
– spalare a banilor.
In acordul de recunoastere a vinovatiei, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:
 
In perioada 2012-2014, inculpatul Fenechiu Relu, in calitatea amintita mai sus, a pretins si a primit de la o firma de software, un procentaj de 15% din valoarea unor contracte promovate de Ministerul Justitiei (in valoare de 13.990.059 lei fara TVA) si de o societate farmaceutica cu actionar majoritar Ministerul Sanatatii (in valoare de 8.130.721 lei, fara TVA), pentru sprijinul promis si acordat in castigarea si derularea acestor proiecte.
Concret, sprijinul acordat de inculpatul Fenechiu Relu s-a materializat in interventia sa la functionari din cadrul Ministerul Justitiei sau la persoane din conducerea societatii farmaceutice, asupra carora avea influenta la acel moment.
Pentru acest „ajutor”, inculpatul a primit de la reprezentantii firmei de software, prin intermediul a doua societati pe care le controla, suma totala de 3.966.716,11 lei (echivalentul a aproximativ 901.526,38 euro).
Pentru a disimula provenienta ilicita a banilor, inculpatul Fenechiu Relu i-a determinat pe reprezentantii firmei de software sa incheie cu societatile respective mai multe contracte de prestari servicii, care in realitate nu au fost executate.
In prezenta aparatorului ales, inculpatul Fenechiu Relu a declarat expres ca recunoaste comiterea faptelor retinute in sarcina sa, accepta incadrarea juridica pentru care a fost pusa in miscare actiunea penala si este de acord cu felul si cuantumul pedepsei aplicate, precum si cu forma de executare a acesteia, respectiv:
– 3 ani si 10 luni inchisoare si interzicerea, atat pe perioada executarii pedepsei, cat si pe o perioada de 3 ani dupa executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice, de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat si de a ocupa o functie sau de a exercita o profesie ori de a desfasura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru savarsirea infractiunilor.
In cauza, procurorii au dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile si imobile ce apartin inculpatului Fenechiu Relu.
De asemenea, procurorii anticoruptie au stabilit prin acordul incheiat cu inculpatul si masura confiscarii echivalentului in lei al sumei de 901.526,38 euro (la data punerii in executare a hotararii judecatoresti).
Dosarul de urmarire penala privind pe inculpatul Fenechiu Relu, impreuna cu acordul  de recunoastere a vinovatiei au fost trimise la Tribunalul Bucuresti.
Anterior, inculpatul a mai fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie pentru savarsirea unor infractiuni  asimilate celor de coruptie, iar procesul penal a fost finalizat prin decizie definitiva de condamnare la o pedeapsa privativa de libertate.
In urma cu cateva momente, fostul ministru Relu Fenechiu, a recunoscut in fata judecatorilor ca a primit drept mita, suma de 620.000 de euro pentru a sprijini compania fondata de Irina Socol in castigarea a doua contracte cu Ministerul Justitiei. 
Comentarii
  • VREAU SI EU SA FAC 3 ANI PUSCA-rie si sa raman cu hoteluri, cartier de vile ,banii ,milioane de euroi in conturi,alo PORCURORI de rahat,a-ti facut Bara-Bara cu Hotii?ALO D.G.A. UNDE ESTI?DORMITI SAU FACETIJUMA -JUMA CU HOTII ACESTEI TARI?PUN PARIU 300

    • Din pacate ai dreptate domnu’ . Numai ca nu e bara la bara ci procurorii le iau escrocilor aproape tot! Chestia nasoala este ca banii ii cgeltuiesc ei si nu se carsa in vreun cont jn visteria tarii

  • Putin, dar in drum poate il ia dupa el si pe penalul de adormitei , pe urma pe bodea dupa ce cei de la UTI au sa zica de ce avioanele nu aterizeaza cand e ceata afara si dupa poate il iau si pe minciuna care a lasat in urma lui la drumuri ceva ca la tigani. Vaca a intarcat …bravo domnule popa

  • de la un bisnitar de tudor in anii 90, la ce puteai sa te astepti cand a intrat in politica? oare cati ani ar lua micutzul daca s-ar descoperi toate matrapazlacurile??…mita….spalare de bani….licitatii trucate etc…

  • Bodea de la Aeroport, care a fost uns in functie de penalul Fenechiu, a ramas cu aceleasi apucaturi si „aranjeaza” concursurile pt. ocuparea unor posturi aflate in ograda lui. Atentie DNA ….la concursul de marti 18.10.2016…..

Adauga un comentariu