National

BREAKING NEWS. Sentinta in dosarul Ionut Anghel: INCHISOARE si despagubiri uriase

Publicat: 29 mai 2015
1

Magistratii au dat astazi verdictul in dosarul deschis in urma cu doi ani, cand Ionut Anghel si-a pierdut viata dupa ce a fost sfasiat de mai multi caini maidanezi. Astfel, proprietarul terenului unde a murit baietelul a primit o pedeapsa de trei ani de inchisoare cu suspendare, acesta fiind obligat sa plateasca o amenda penala si daune morale. De precizat ca despagubirile pe care vinovatii vor trebui sa le achite sunt in valoare de doua milioane de euro.

Citeste si: Ziua zero in dosarul Ionut. Vinovatii afla ce pedepse primesc

Totodata, judecatorii au decis ca SC Trei Rezidential SRL si Administratia Domeniului Public Sector 2 sa fie amendate, fiecare, cu cate 300.000 de lei. Instanta a inceput dezbaterile in procesul mortii lui Ionut Anghel in 9 septembrie 2014, la mai mult de un an de la moartea baietelului. Primul termen al dosarului s-a amanat la cererea proprietarului terenului unde a avut loc tragedia, deoarece acesta nu avea un avocat. La al doilea termen au fost audiati parintii si bunica baiatului, iar ulterior functionari din Administratia Domeniului Public Sector 2, sefi si membri ai unor asociatii de protectia animalelor, precum si o serie de martori care au interactionat cu fratele lui Ionut Anghel dupa producerea tragediei. Intre timp, chiar daca cifrele arata bine, cainii sunt tot pe strazi, desi primarul Oprescu promitea in conferinte ca va rezolva problema.
„Nu m-am catarat niciodata pe durerea cuiva. Ce sa le spun, Vorbe? Ii respect, ii iubesc asa cum ii iubesc pe toti cetatenii Bucurestiului. Este adevarul, am iubit si iubesc oamenii. Ce sa le spun? Am trei nepoti, putea sa fie unul dintre ei. Ce sa le spun? Iertati-ne? Iertati-ne pe toti daca puteti! Nu pot doamna, nu pot! Asta simt acum in fata dumneavoastra!”, declara Sorin Oprescu. Dosarul penal legat de moartea lui Ionut Anghel a fost deschis in 3 septembrie 2013 de Parchetul Tribunalului Bucuresti, iar o zi mai tarziu ancheta a fost preluata de procurorii Parchetului Instantei Supreme. Procurorul desemnat in acest caz, Romulus Varga, a demarat audierile in dosar. 
Procurorii Parchetului General au dispus, pe 21 martie, trimiterea in judecata a ADP Sector 2 Bucuresti sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa. In aclasi proces vor fi judecate si SC Tei Rezidential SRL Bucuresti, cat si adminsitratorul acestei societati, Constantin Ciorascu, sub aspectul infractiunii de ucidere din culpa. Ionut Anghel, in varsta de patru ani, a murit in 2 septembrie 2013, dupa ce a fost atacat de caini, pe un teren din apropierea Parcului Tei. In urma autopsiei s-a stabilit ca decesul a fost cauzat de hemoragia externa.
Comentarii
  • Nu inteleg ce treaba are omul cu terenul. El este vinovat ca cineva lasa cainele liber si a ajuns pe teren la el?Acel caine in zece minute poate poate fi pe ori ce teren pe o anumita raza fiie ca terenul e imprejmuit sau nu ca delimitarea ca in toate tarile civilizate se poate face si printr-un gard viu,nu cu garduri din piatra de doi metri.Vinovat este stapanul cainelui(persoana fizica, juridica,primarie, ONG)

  • Liber la neglijenta fata de propriul copil sau copiii altora, liber sa ucideti caini fara sau cu stapan cu conditia sa le combinati in acelasi scenariu(nasteti acasa fara sa va stie nimeni, puteti sa puneti si-o pisica, un porumbel….. ce vreti voi, semen sa nu fie) nu se cer probe, dovezi numai minciuni, putina nu multa discretie, profitati acuma este la moda si la nivelul de civilizatie al multor javre bipede din ”aparatul de stat” sau nu(ca li s-a patratit fundul si mintea de atata stat) tot ce conteaza este ca ” banii sa iasa”. Lasati dracu certurile, orgoliile, federatiile, gruparile, miscarile si iesiti cu totii, la aceeiasi ora pe data de 20 iunie, sa se sperie cei putini care nu vor participa.

Adauga un comentariu