National

BREAKING NEWS: Victor Ponta, acuzat de plagiat

Publicat: 18 iun. 2012
1

Revista Nature scrie ca premierul Victor Ponta este acuzat ca ar fi plagiat lucrarea sa de doctorat publicata in 2003. „Nature a vazut documente compilate de o sursa anonima („whistle-blower” in original – N.red.) care arata ca mai mult de jumatate din teza de 432 de pagini in limba romana a lui Ponta consta in texte duplicate”, se arata in articolul din Nature.

Primul-ministru este acuzat ca a copiat pasaje mari din publicatii anterioare fara citarea corecta. Daca acuzatiile vor fi dovedite, ar putea provoca o presiune publica asupra lui Ponta sa demisioneze, spun insideri politici”, se mai arata in articolul din Nature.

Acuzatiile ridica noi semne de intrebare legate de capacitatea guvernului de a lupta impotriva coruptiei in educatie”, scrie in articolul din Nature.

„Mai mult, lucrarea a fost republicata cu foarte mici modificari intr-un volum in 2004, si de asemenea formeaza baza unei carti din 2010. Parti substantiale din cele trei texte par identice sau aproape identice cu texte aparute in volumele profesorilor de drept Dumitru Diaconu (Diaconu, D. Curtea Penala Internationla, Istorie si Realitate (Editura All Beck, 1999) si Vasile Cretu Cretu, V. Drept International Penal (Editura Tempus, 1996). De asemenea, apar traduceri in romana ale unor parti dintr-o carte publicata in limba engleza de profesorul Ion Diaconu Diaconu, I. The International Criminal Court: A New Stage (Nicolae Titulescu Romanian Inst. International Studies, 2002)”, scrie Nature.

„Ponta si-a obtinut doctoratul la Universitatea Bucuresti in timp ce era Secretar de Stat in cabinetul Adrian Nastase, care a fost si supervizorul lucrarii sale de doctorat”, scrie Nature.

Dovada plagiatului este covirsitoare”, spune Marius Andruh, chimist la Universitatea din Bucuresti si presedinte al Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU). Daca alegatiile sint dovedite, „e nevoie de o discutie serioasa in Romania si in strainatate pentru a preveni astefel de cazuri”, scrie Nature.

„Inteleg ca in studiile de drept poate fi necesar sa copiezi articole mari de lege si definitii. Dar acest caz merge mult prea departe. E uimitor”, spune Paul Dragos Aligica de la George Mason University din Arlington, Virginia. Ponta nu a raspuns cererilor Nature de a comenta acuzatiile„, scrie revista Nature.

Sursa: hotnews.ro
Comentarii
  • La ce p0u0l0a mea va asteptati de la o adunatura de talhari,hoti si vagabonzi gen nastase,hrebenciuc,ponta,mitrea,oprisan,etc…unu acopera pe altul.Asteptati c-o sa mai vedeti si altele.Credeati c-o sa traiti mai bine cu astia?Uitati…

  • Pai ce vrei de la O FATA PLAGIATA, ca a lui Ponta?
    Ce poate mai mult decit atita, un PERVERS ?
    Face si el ce-l duce capul, ca mai mult decit sa fure nu stie si sa zica: AIA FURA, EU NU. SUNT CINSTIT

  • Draga PONTICA,ai gresit baiatule.Asa ca iati catrafusele si pleaca draklui de la ciolan ca nu e de tine plagiatorule.[si stii care e sloganul nu?IESI AFARA JAVRA ORDINARA]……………

Adauga un comentariu