National

BREXIT. Anuntul lui Traian Basescu. „Romania trebuie sa aiba niste prioritati in acest proces”

Publicat: 05 iul. 2016
1
Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, duminica seara, in contextul BREXIT, ca Romania trebuie sa aiba ca prioritati efectele asupra alocarii de fonduri, asupra pietei fortei de munca din Marea Britanie si accesul tinerilor romani la educatie.
”Romania trebuie sa aiba cateva prioritati in acest proces care implica reducerea contributiilor la bugetul UE, Marea Britanie contribuia cu 13 milioane de euro, era unul dintre marii contributori, foarte probabil va afecta tarile beneficiare. In primul rand trebuie privit la efectele asupra alocarilor pentru Romania, in al doilea rand la efectele asupra pietei fortei de munca din Marea Britanie care ar putea afecta cetateni romani care temporar lucreaza in Marea Britanie (…) a treia problema este legata de accesul la educatie a tinerilor romani”, a spus Basescu la un post de televiziune.
El a subliniat ca Marea Britanie nu este un stat barbar, iar romanii care muncesc in baza unui contract de munca vor putea sa isi continue activitatea si in contextul Brexit. Fostul presedinte a afirmat ca procesul de iesire a Marii Britanii din UE nu este unul de tip „imi iau palaria si plec”, afirmand ca sunt obligatii asumate ce trebuie duse la indeplinire.
Adauga un comentariu