International

Brexit: Camera Comunelor a respins, in aceasta seara, un amendament care prevedea organizarea unui nou referendum

Publicat: 14 mart. 2019

Camera Comunelor a respins, in aceasta seara, un amendament care prevedea organizarea unui nou referendum pe tema apartenentei Marii Britanii la Uniunea Europeana.

UPDATE: Franta nu sustine o scurta amanare a Brexitului dincolo de data de 29 martie si considera ca Regatului Unit i-ar reveni sarcina de a incerca sa redeschida negocierea acordul de retragere din UE respins de doua ori de catre parlamentul de la Londra, a declarat joi agentiei Reuters un oficial din cadrul presedintiei lui Emmanuel Macron.

''In orice caz este clar ca o scurta extindere a datei Brexitului pentru a discuta din nou despre acordul de retragere nu intra in discutie'', a indicat oficialul de la Palatul Elysee. ''Asadar, vom avea fie un ''no-deal'' (Brexit fara acord) acum, fie o schimbare a planurilor Londrei, dar pentru care deocamdata nu vedem niciun semn'', a adaugat el.

UPDATE: 334 de deputati s-au pronuntat asupra acestui amendament si 85 contra, dupa aproximativ trei ani de la referendumului din 2016 care a decis organizarea Brexitului si la 15 zile de la data teoretica de 29 martie, cand Parlamentul si tara sunt profund divizate privind modalitatile de a face posibil Brexitul. 

UPDATE: Deputatii britanici au respins in mod coplesitor, joi un amendament prin care se solicita amanarea Brexitului, pentru a putea permite al doilea referendum cu privire la iesirea din Uniunea Europeana.

Camera Comunelor a respins, joi seara, un amendament care prevedea organizarea unui nou referendum pe tema apartenentei Marii Britanii la Uniunea Europeana.

Acest amendament avea in vedere formularea unei recomandari adresate primului -ministru  referitoare la o prelungire a negocierilor pentru Brexit, in virtutea Articolului 50 al Tratatului UE" si "organizarea unui vot public prin care cetatenii Marii Britanii sa decida fie in favoarea iesirii tarii din Uniunea Europeana in conditiile stabilite de Parlament, fie ramanerea tarii in Uniunea Europeana".loading...

Comentarii
  • Ce spuneam acum cateva zile? Dupa ce timp de ani au inoculat ideea Brexit-ului in creierul britanicilor facat astfel mult mai usor jocul din butoane la „referendum” pe o decizie de mult luata, credeti ca vor accepta un nou referendum? Risca sa se „arda butoanele”. In privinta Brexit prefer sa nu ma pronunt, nu mi-a dat, May, nici-un raport…

Adauga un comentariu