International

BREXIT. Premierul slovac rupe tacerea. Vezi ce spune despre demisia lui Farage

Publicat: 05 iul. 2016
1

Politicianul britanic Nigel Farage, care a anuntat luni ca se retrage de la conducerea Partidului pentru Independenta Marii Britanii (UKIP, eurosceptic), s-a speriat de responsabilitate, a declarat marti premierul slovac Robert Fico, a carui tara a preluat la 1 iulie presedintia semestriala a Consiliului Uniunii Europene, transmite agentia de presa TASR.

Fico va prezenta miercuri in Parlamentul European, reunit in sesiune plenara la Strasbourg, prioritatile presedintiei slovace a Consiliului UE.

”Nu mai este nimic de spus pentru ca totul devine ridicol. Sa provoci un asa haos in Europa, sa spui ‘Am obtinut totul’ si apoi sa pleci inseamna sa ai un sens destul de ciudat al umorului britanic, dar trebuie sa il respectam”, a afirmat seful executivului slovac.

Liderul UKIP a anuntat luni ca demisioneaza din fruntea formatiunii pe care a condus-o 10 ani in total. Farage a subliniat ca va continua sa sustina partidul si sa ajute miscarile de independenta din restul Uniunii Europene, dar ca de acum se va concentra mai mult pe viata sa personala dupa numerosii ani in care a facut campanie pentru iesirea Marii Britanii din UE.

Farage a mai spus ca Marea Britanie va trebui sa aiba un premier care a fost pro-Brexit si care nu va ceda in privinta libertatii de miscare in negocierile cu UE, dar a refuzat sa isi exprime sustinerea fata de vreun candidat din cursa pentru sefia conservatorilor si a guvernului.

„Daca vom fi slabi sau vom face compromisuri in negocierile privind Brexit-ul, nu vom avea un acord bun”, a evidentiat Nigel Farage.

Adauga un comentariu