Curiozitati

Brexit: Theresa May va cere prin lege parlamentarilor britanici un vot cu privire la organizarea unui nou referendum

Publicat: 22 mai 2019
9

Premierul britanic Theresa May a anuntat marti ca guvernul sau va include in proiectul de lege pentru retragerea din Uniunea Europeana cerinta ca parlamentarii sa voteze asupra organizarii unui nou referendum pe tema Brexit, transmite Reuters.

Totodata, May a asigurat ca Regatul Unit nu va iesi din UE daca acordul in acest sens nu intruneste sprijinul politic al tuturor partidelor parlamentare.

"Recunosc forta autentica si sincera a sentimentului din intreaga Camera (a Comunelor – n. red.) privind aceasta chestiune importanta. De aceea, guvernul va include in Legea Acordului de Retragere o cerinta de a vota daca sa aiba loc sau nu un al doilea referendum", a spus ea, transmitandu-le "acelor parlamentari care doresc un al doilea referendum pentru confirmarea acordului" ca este nevoie de un acord, deci de legea respectiva.

Legea pe care prim-ministrul intentioneaza sa o trimita parlamentului luna viitoare va include "si alte schimbari semnificative pentru protectia integritatii economice si constitutionale a Regatului Unit".

"Realitatea este ca dupa trei incercari de a asigura acordul parlamentar, nu vom iesi din Uniunea Europeana daca nu avem un acord care sa intruneasca un suport transpartinic mai larg", a mai spus May intr-un discurs in care si-a prezentat oferta cu care spera sa ii convinga pe parlamentari sa sustina acordul negociat cu Bruxellesul.

Adauga un comentariu