Din lumea filmului

Brigitte Bardot, cuvinte dure la adresa miscarii #Metoo: «Actritele sunt niste ipocrite»

Publicat: 19 ian. 2018
3

Una dintre cele mai apreciate actrite din anii '50-'60, apreciata de publicul francez si nu numai pentru frumusetea sa ravasitoare, Brigitte Bardot, a facut recent o afirmatie care i-a uimit chiar si pe admiratorii sai si i-au auds un sir de critici. Fosta actrita, militanta inversunata pentru drepturile animalelor si-a exprimat parerea despre miscarea #metoo, catalogand-o ridicola si lipsita de sens.

Bardot a atacat miscarea #Metoo si a sustinut ca "actritele care se plang de faptul ca au fost hartuite sexual fac acest lucru pentru a fi in centrul atentiei, totul reprezentand doar o miscare de promovare". "Multe dintre actrite sunt niste ipocrite si pur si simplu ridicole. Incearca sa-i seduca pe regizori pentru a primi un rol, dar atunci cand acest subiect se aduce in discutie, ele sustin ca au fost hartuite. Nu am fost niciodata o victima a hartuirii sexuale. Mereu mi s-a parut frumos atunci cand barbatii ma complimentau si imi spuneau ca am un posterior de invidiat", a declarat Brigitte Bardot pentru publicatia Paris Match.

Comentariile actritei au aparut la scurt timp dupa cele ale altei vedete, Catherine Deneuve, pusa la zid pentru critici aduse miscarii #MeToo.

Deneuve, in varsta de 74 de ani, impreuna cu alte 100 de femei din Franta, a semnat o scrisoare deschisa publicata in Le Monde prin care sugera ca #MeToo devine "puritana" si "o vanatoare de vrajitoare" impotriva barbatilor.

Bardot, care si-a incheiat cariera in cinematografie in anul 1973 pentru a se putea dedica apararii drepturilor animalelor, are un trecut foarte zbuciumat, iar viata sa amoroasa a fost pe prima pagina a multor ziare in perioada in care se afla la apogeul carierei sale. "Nu mi-a placut atunci cand viata mea amoroasa a fost publicata pe prima pagina a ziarelor, inca este dificil pentru mine sa inteleg ce s-a petrecut cu mine in perioada aceea. Nu am aproape niciun contact cu persoanele din industria conematografica, exceptandu-l pe vechiul prieten Alain Delon", a reltata Bardot.

La onorabila varsta de 83 de ani, celebra actrita se ocupa de ingrijirea celor sase pisici, noua caini si a altor 50 de animale care isi duc traiul linistite la o ferma situata intr-o statiune exclusivista din Saint Tropez.

Adauga un comentariu