Jocuri

Brink

Publicat: 16 mai 2011

Pe data de 10 mai 2011 studiourile Splash Damage au lansat FPS-ul Brink, joc a carui actiune se petrece intr-un viitor apropiat si sumbru, in care Pamantul a fost saracit de resurse si inundat de ape. Acum oamenii s-au refugiat pe o mare arca plutitoare, care a devenit rapid neincapatoare si supraaglomerata.

Si aici intram si noi in joc, putandu-ne alege intre fortele de ordine, care incearca sa mentina ordinea pe arca, sau rezistenta, ce doresc sa o paraseasca pentru a gasi o noua casa. Lesne de inteles ca intre cele doua tabere a izbucnit un conflict armat, pe putinele resurse disponibile.

Pentru inceput ne alegem una dintre cele patru personaje: soldat, medic, inginer si spion. Dupa care ne avantam intr-un FPS de echipa, care se preteaza mult mai bine jocului cooperativ. Si cu cat avansam, acumulam si experienta, ce ne permite evoluarea caracterului si personalizarea sa vizuala, dar si imbunatatirea armelor.

Campania singleplayer este destul de fada, iar calculatorul de multe ori ne lasa la greu. Asa ca este recomandat sa jucam cu prietenii sau cu cine gasim pe net. In multiplayer sunt suportati pana la 16 jucatori. Dar poate cel mai interesant aspect din Brink este stilul acrobatic permis, similar sportului parkour.

Si totul se face extrem de simplu, prin intermediul unui singur buton. Si asta pentru ca jocul estimeaza miscarile care ar fi posibile la momentul respectiv, si le executa pe cele mai probabile. Motorul grafic este idTech 4 (prezent si la Doom 3, Quake 4, Prey sau Wolfenstein), insa destul de intensiv modificat.

Drept urmare cerintele minime de sistem impun un procesor dual core la 2.4 GHz, 2 GB de RAM, 8 GB liberi pe HDD, si o placa video GeForce 8800GS sau Radeon HD 2900Pro cu 512 MB memorie. Iar recomandat ar fi un CPU quad core, 3 GB de RAM, tot 8 GB liberi pe HDD, si placa video GeForce GTX 460 sau Radeon HD 5850 cu 1 GB memorie.

Brink a fost lansat simultan pe PC, Xbox 360 si PS3. Pretul este de 50 $.loading...

Adauga un comentariu