Culinar

Brioșe bebeluși: Rețeta sănătoasă, ca la mama acasă

Publicat: 18 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Orice copil adoră dulciurile și tocmai de aceea părinții trebuie să aibă grijă ce le dau copiilor pentru a nu le pune sănătatea în pericol.

Brioșele pentru bebeluși printre favoritele celor mici, dar ș ia părinților deoarece sunt foarte sănătoase și foarte ușor de făcut de către orice gospodină chiar dacă nu are foarte mari cunoștințe în gastronomie.

Brioșele pentru bebeluși sunt delicioase, fiind o opțiune foarte bună chiar și în perioada de diversificare, deoarece aceasta poate fi o adevărată provocare când vrei să introduci diferite alimente în regimul micuțului, așa cum este de exemplu și ciocolata bebelușului.

Pe lângă faptul că sunt un desert foarte bun, brioșele pot fi un fel principal gustos și sățios, mai ales că pot fi preparate într-o mulțime de combinații, cu fructe sau legume.

briose cu spanac

Brioșe bebeluși: Rețeta de bază

Pentru aproximativ 12 brioșe pentru bebeluși, mama folosea 250-300 de grame de făină, 80-100 de grame de zahăr, 250 de mililitri de lapte sau iaurt, 2 ouă, 5-10 grame de praf de copt, 150 de mililitri de ulei și un vârf de linguriță de sare.

Pentru a amesteca ouăle, zahărul și sarea poți folosi un mixer până obțineți o compoziție omogenă. Pe urmă, mama adăuga laptele și celelalte ingrediente, având grijă să amestece încontinuu la o treapta mică de viteză a mixerului, pentru ca toate să se incorporeze cum trebuie.

Amestecul obținut se pune în formele de brioșe unse în prealabil cu unt și se așază compoziția în doar trei sferturi din formă, deoarece aluatul va crește la cuptor.

Tava o punea în cuptorul preîncălzit și le lăsa la copt pentru 20-25 de minute.

Pentru a fi sigură că brioșele s-au făcut, mama le controla folosindu-se de o scobitoare. Dacă aceasta ieșea curată din amestec, atunci însemna că brioșele erau gata.

După ce le scotea din cuptor, mama lăsa brioșele la răcit și pe urmă le decora cu fructe.

briose cu fructe

Brioșe cu fructe sau legume pentru bebeluși

Pornind de la rețeta prezentată, puteți face foarte simplu brioșe cu fructe pntru bebeluși și puteți elimina de tot zaharul din compoziția lor.

Pentru brioșe cu banane, puteți folosi ingredientele din rețeta de baza a brioșelor, amestecând ingredientele lichide într-un bol, iar pe cele uscate într-un alt bol.

Pe urmă trebuie amestecate ușor până obții un amestec omogen. Separata se pasează trei banane coapte bine și se incorporează în compoziția pentru brioșe.

La final, puteți adăuga, dacă doriți, un topping de miere și nuci mărunțite.

briose cu spanac

Pentru brioșele cu afine, pe lânăa ingredientele de bază pentru brioșe, trebuie să pregătești o cană de afine proaspete și, eventual, poți adăuga și o linguriță de praf de scorțișoară. Ingredientele se amestecă și la final se adaugă scorțișoară. În cazul în care ți-au mai rămas afine, le poți distribui în fiecare formă sau le poți păstra pentru decor.

Pentru bebelușul tău poți pregăti niște brioșe cu legume. Acestea reprezintă un preparat gustos și sățios, dar și o modalitate bună de a-ți convinge micuțul să mănânce legume sub o altă formă. Ingredientele diferă față de brioșele dulci, însă rezultatul este la fel de delicios. Astfel, poți încerca să faci brioșe cu spanac și brânză sau brioșe cu dovlecei.

briose cu spanac

Adauga un comentariu