Dulciuri

Briose cu piure de castane

Publicat: 01 apr. 2011
2

Ingrediente pentru 30 briose:

– 300 g faina
– 200 g unt
– 100 g ciocolata amaruie
– 1 borcan de 350 g piure de castane, indulcit
– 1 lingura rom
– 3 oua
– 150 g zahar (daca piureul de castane nu e indulcit, poti pune pana la 250 g )
– 1 lingurita praf de copt
– 150 ml lapte

Cum se face:

– Pregateste tavile pentru briose. Incalzeste cuptorul la 190 C
– Amesteca faina cu praful de copt
– Topeste untul la foc mic. Pune in el ciocolata taiata mic si lasa 3 minute. Cu o lingura amesteca, pana ce ciocolata e topita.
– Scoate piureul de castane din borcan si amesteca-l cu romul
– Intr-un castron bate 5 minute (cu un mixer) ouale cu zaharul
– In oua toarna in fir subtire ciocolata, amestecand cu mixerul.
– Amesteca piureul de castane
– Adauga 1/2 din faina, apoi laptele, apoi restul de faina, amestecand dupa fiecare.
– Pune cate 1 lingura de coca in formele de briose.
– Coace 20 minute. Raceste briosele pe gratar.




Adauga un comentariu