Sporturi

Britanica Felicity Aston, prima femeie din lume care a traversat singura Antactica, pe schiuri

Publicat: 23 ian. 2012

Aventuriera britanică Felicity Aston, în varstă de 34 ani, a devenit luni prima femeie care a reuşit să traverseze Antactica singură, pe schiuri, informează AP, recepţionată de Agerpres.

Aston, de profesie meteorolog în Antactica, a realizat această performanţă în 59 de zile, pe parcursul cărora a străbătut distanţa de 1.084 mile (1.744 km), dintre Ross Ice Shelf şi Hercules Inlet.

Ea a mai reuşit să stabilească un record, fiind prima persoană care a traversat Antactica utilizand doar forţa musculară proprie, fără niciun alt ajutor. O echipă compusă dintr-un bărbat şi o femeie a făcut deja acest lucru, însă Aston este prima femeie care a reuşit acestă performanţă singură.

Felicity Aston şi-a anunţat performanţa luni, cand a postat pe Twitter următorul mesaj: ‘Felicitări primei femei care a traversat Antactica solo. Sunt foarte mandră’. Ea se află, încă, singură în ‘deşertul alb’ de la Polul Sud, o echipă de intervenţie aşteptand ca vremea să devină favorabilă pentru a o putea recupera.loading...

Adauga un comentariu