News Flash:

Broccoli reduce riscul de maladii cardiace

12 Iulie 2010
1916 Vizualizari | 0 Comentarii
broccoli 1
Consumul regulat de broccoli, crud sau fiert în aburi, poate reduce riscul de boli cardiace, ajutand organismul să lupte împotriva distrugerilor celulare. Deşi existau studii anterioare ce arătau că persoanele care consumă broccoli prezintă riscuri mai puţine de a dezvolta maladii cardiace sau cancer, noul studiu indică o legătură clară între nivelurile crescute de anumite substanţe ce se găsesc în legumă şi reducerea distrugerilor celulare provocate de faptul că inima primeşte o cantitate insuficientă de oxigen. Tine cancerul la distanta Procesele biologice normale, asociate cu alimentaţia şi respiraţia, conduc la generarea unor substanţe foarte dăunătoare, numite radicali liberi. Excesul de radicali liberi poate favoriza distrugerile celulare şi chiar apariţia cancerului. Distrugerile de acest tip se acumulează odată cu înaintarea în varstă. Legumele crucifere, precum conopida, varza, broccoli, varza de Bruxelles, furnizează antioxidanţi ce reduc producţia de radicali liberi. Broccoli, în mod special, conţine sulforan, o substanţă care declanşează producţia de proteine ce combat procesul de oxidare celulară. Sfat! Pentru ca efectele acestei legume să fie cel dorit, broccoli trebuie consumat în stare crudă sau fiert în aburi. Prepararea prelungită a legumei elimină efectele benefice.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1644 (s) | 22 queries | Mysql time :0.032914 (s)