Auto-Moto

Bruno Senna va pilota pentru Williams in Formula 1

Publicat: 18 ian. 2012

Brazilianul Bruno Senna a fost anunţat pilot oficial al echipei Williams pentru sezonul 2012 de Formula 1, scuderie engleză la care a activat şi bunicul său, triplul campion mondial, legendarul Ayrton Senna, care a decedat la bordului unui monopost în 1994 pe circuitul de la Imola, la Marele Premiu al San Marino.

Senna, 28 ani, care va face echipă cu venezueleanul Pastor Maldonado, îi ia locul brazilianului Rubens Barrichello, 39 ani, a cărui carieră în Formula 1 se pare că s-a încheiat, după 19 sezoane şi 11 victorii în Grand-Prix-uri.

Brazilianul a debutat în Formula 1 la Hispania Racing Team în 2010, iar în 2011 a pilotat în 8 curse pentru Renault. Bruno Senna va începe testele cu Williams la 9 februarie pe circuitul Jerez din Spania.

Williams, una dintre echipele de top cu ani în urmă, a strans abia 5 puncte în sezonul 2011 şi s-a clasat pe locul 9 din 12 echipe la constructori. ”Sunt fericit să fac parte dintr-o echipă cu o fantastică moştenire. Sunt foarte mandru că Williams m-a ales că concurez într-un an care va fi important pentru ei. Toată lumea este extrem de motivată pentru 2012 şi e plăcut să faci parte din această motivaţie”, a declarat Bruno Senna.

 loading...

Adauga un comentariu