Sanatate

Bubițe în zona genitală la femei: Tratament cu leacuri bătrânești pentru a scăpa de disconfort

Publicat: 18 nov. 2021
colaj femeie in lenjerie intima care se tine de zona vaginala si mai multe bubite
Un ajutor eficient în cazul bubițelor vaginale este oțetul de mere

Apariția unor bubițe în zona genitală poate fi alarmantă. De cele mai multe ori, acestea semnalează o infecție cu transmitere sexuală sau o altă problemă de sănătate. Bubițele în zona genitală la femei pot fi tratate cu antihistaminice dar și cu ajutorul remediilor naturiste.

Una dintre principalele cauze care favorizează apariția acestui disconfort este reacția alergică la anumite substanțe care intră în contact cu pielea. Uneori bubițele pot fi cauzate de sensibilitate la săpunuri, loțiuni parfumate, șervețele de igienă intimă sau anumiți detergenți de rufe. Unele femei suferă de această afecțiune din cauza prezervativelor sau a tampoanelor care irită pielea.

o bubita in zona genitala
Bubițele în zona genitală pot fi cauzate de sensibilitate la săpunuri

Bubițe în zona genitală: Factori care favorizează apariția acestora

O afecțiune virală care provoacă bubițele în zona genitală se numește molluscum contagiosum. Dacă menții zona curată și uscată acestea pot trece de la sine. În cazul în care disconfortul persistă și interferează cu activitățile tale zilnice, vizita la medic este obligatorie.

Hidradenita supurativă este o boală cronică a glandelor sudoripare, cauzând apariția bubițelor în zona intimă. Această afecțiune inflamează zona genitală, provocând usturime și mâncărime. De asemenea, în ultimă fază a bolii apare și mirosul urât. Tratamentul ameliorează durerea și afecțiunea poate dispărea, dar poate reveni oricând. Când suferi de această afecțiune este recomandat să schimbi metoda de epilare și să alegi un produs de îngrijire intimă cu efect antiinflamator.

Specialiștii recomandă să nu încerci să storci bubițele vaginale, acest obicei favorizează răspândirea bacterii. Dacă acestea sunt deranjate pot duce la infecții grave, expunându-te riscului de a dezvolta bube tot mai mari. Sunt cazuri în care acestea ajung la dimensiuni foarte mari și pot fi tratate doar cu ajutorul unor intervenții chirurgicale. Pentru a reduce numărul acestora este important să-ți îngrijești corect zona intimă, iar dacă nu observi îmbunătățiri, discută cu un specialist.

femeie care tine mainele in zona intima
Antihistaminicele pot contribui la tratarea neplăcerilor apărute în zona intimă

Bubițe în zona genitală la femei: Tratament naturist care te va ajuta să ameliorezi durerea

Bubițele cauzate de iritarea minoră a zonei genitale se vindecă de la sine. Unele medicamente, în general antihistaminicele, pot contribui la tratarea neplăcerilor apărute în zona intimă. În cazul în care nu știi din ce cauză bubițele au apărut poți să consulți un medic.

Multe femei preferă să trateze aceste bubițe cu ajutorul remediilor naturiste. Majoritatea dintre ele sunt jenate să apeleze la un medic pentru a trata această afecțiune. Din acest motiv preferă să folosească leacuri bătrânești pentru a scăpa de bubițele genitale.

Unul dintre remediile naturiste folosite de către femei este uleiul esențial de lavandă. Acesta este foarte eficient, având proprietăți antiseptice și curative extraordinare. Înainte de a aplica uleiul este important să te asiguri că zona genitală este perfect curată și uscată. Ulterior, uleiul trebuie aplicat cu ajutorul unui material de bumbac, procedura trebuie repetată de 2-3 ori pe zi.

mai multe bubite in zona intima
Multe femei preferă să trateze aceste bubițe cu ajutorul remediilor naturiste

Un ajutor eficient în cazul bubițelor vaginale este oțetul de mere. Acesta este unul extrem de eficient în lupta cu bacteriile. De cele mai multe ori, bubițele sunt cauzate de bacterii care pot fi omorâte de oțelul de mere. Pentru a folosit oțetul de mere cu acest scop este bine să amesteci o ceașcă de oțet de mere cu o ceașcă de apă. Pe lângă faptul că acesta ajută la vindecarea bubelor vaginale, oțetul de mere contribuie și la prevenirea acestora.

Pentru a scăpa de bubițele din zona vaginală este important să alegi lenjeria din bumbac. Bumbacul este cea mai bună protecție pe care o poți oferi zonei intime. Acesta poate absorbi umezeala în jurul zonei genitale, împiedicând răspândirea infecției.

Este important să menții zona uscată și curată pentru a scăpa de bubițele vaginale. Acest aspect este important deoarece umezeala favorizează dezvoltarea infecției. Poți scăpa de bubițele în zona genitală la femei folosind un tratament cu băi de șezut cu sare de mare sau bicarbonat de sodiu.

colaj femeie in lenjerie intima care se tine de zona vaginala si mai multe
Un ajutor eficient în cazul bubițelor vaginale este oțetul de mere
Adauga un comentariu