Info Turism

Bucurestiul, unul dintre cele mai nesigure orase europene

Publicat: 03 ian. 2017
9
Un studiu facut de Mercer, una dintre cele mai mari firme de consultanta din lume, a stabilit care sunt cele mai sigure si nesigure orase din lume. Potrivit Merver, orasele din Europa Occidentala sunt cele mai sigure din lume. Pe primele locuri sunt Luxembourg, Berna, Helsinki si Zurich.
Lucrurile se schimba daca ne mutam spre estul si sudul continentului. Bucurestiul este pe locul 79, fiind unul dintre cele mai nesigure orase europene, din cauza coruptiei si infractiunilor marunte. Capitala Romaniei intrece insa Roma si Madrid, dar si capitalele vecinilor: Budapesta, Belgrad, Sofia si Kiev. Moscova e cel mai nesigur oras din Europa.
In ciuda problemelor de securitate din ultimii ani, calitatea vietii in Europa de Vest ramane cea mai inalta din lume. Viena este in continuare pe primul loc, pentru a optulea an la rand. Este urmat de alte doua orase din spatiul germanofon, Zurich, pe locul 2 si Munchen, pe 4. Singurele orase din afara Europei care intra in top 5 sunt Auckland, din Noua Zeelanda si Vancouver, din Canada.
Bucurestiul este la mijlocul clasamentului, pe locul 109 din 230
In coada clasamentului sunt orase din zone din cele mai fierbinti zone de conflict ale lumii: Sanaa, capitala Yemenului, Damasc si Bagdad.
Adauga un comentariu