Secretele istoriei

Bucurie mare la Casa Regala! Meghan si Harry au facut anuntul public

Publicat: 22 apr. 2019
3

Regina Elisabeta a II-a suverana Regatului Unit si a Commonwealth-ului implineste, duminica,93 de ani. Momentul va fi marcat in Marea Britanie cu salve de tun.

Nascuta pe 21 aprilie 1926, primul copil la regelui George al VI-lea, este cel mai longeviv monarh din istoria monarhiei britanice. Ea s-a nascut intr-o casa din 17 Bruton Street din Londra, o adresa la care in prezent se afla un restaurant chinezesc de lux.

Elisabeta a devenit regina dupa moartea tatalui sau pe 6 februarie 1952, avand 67 de ani si 74 de zile pe tronul Regatului Unit.

De-a lungul domniei sale Marea Britanie a avut 14 prim-ministri, primul fiind Winston Churchill, si au fost promulgate peste 3.500 de legi in Parlament. De asemenea, 83% din persoanele care traiesc in Marea Britanie nu au cunoscut un alt monarh.

Ziua de nastere a reginei este marcata in fiecare an cu salve de tun in Hyde Park si la Windsor. Dar potrivit traditiei britanice, aniversarea reginei nu este sarbatorita pe 21 aprilie ci la o data mai tarzie, in a doua zi de sambata a lunii iunie, atunci cand are loc parada militara „Trooping the Colour”.

Cu aceasta ocazie, regina, insotita de membrii familiei regale participa la parada la care peste o mie de soldati imbracati in uniforma traditionala de gala marsaluiesc prin centrul Londrei. Membrii familiei regale ies apoi pe balconul Palatului Buckingham, intr-o aparitie publica.

Regele George al II-lea, nascut la 9 noiembrie 1683, a instaurat in 1748 traditia dublei celebrari, pentru a putea beneficia de conditii meteo mai blande.

Cu ocazia zilei de nastere a reginei, nepotul ei, printul Harry si sotia acestuia, Meghan, au postat pe contul oficial de Instagram un mesaj de felicitare. ”La multi ani Majestate, Doamna, Buni. Isi dorim o zi minunata! ?Harry & Meghan”, este mesajul postat pe contul Ducilor de Sussex alaturi de mai multe fotografii cu regina.

Adauga un comentariu