Budinci

Budinca cu branza si cartofi

Publicat: 19 dec. 2012

Ingrediente:

50 g faina alba
4 ou mari
½ kg cartofi curatati de coaja
250 ml smantana
100 g branza telemea
250 g branza de vaci
100 g unt
1 lingurita cu varf marar tocat
sare

Mod de preparare:

Cartofii curatati se taie in jumatati si se fierb in apa clocotita cu putina sare. Se scurg bine si se zdrobesc, cat sunt fierbinti, apoi se lasa sa se raceasca. Se adauga branza rasa, untul moale, branza de vaci bine maruntita, smantana, galbenusurile, faina si mararul; se amesteca bine si se adauga sare dupa gust. Se adauga albusurile batute spuma tare, se amesteca usor si se desarta intr-o cratita de 2 l, unsa bine cu unt solid si tapetata cu faina sau pesmet. Se coace in tava cu apa fierbinte, introdusa din timp la cuptor.

sursa: cepapam



loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit