Budinci

Budinca de broccoli, sparanghel si ciuperci cu branza feta

Publicat: 29 apr. 2011

Ingrediente:

– 1 legatura mare de sparanghel
– 1 brocolli
– 8 bucati ciupercute
– o nuca de unt
– 3-4 linguri faina,
lapte 500 ml,
– unt 50 gr,
smantana 4-5 linguri,
sare
piper
– 150 gr branza feta
– o cescuta de quinoa

Mod de preparare:

Se fierb la aburi broccoli buchetele, si sparanghelul (maxim 7-8 min), se unge o tava cu putin unt, se aseaza legumele, se face un sos din unt, faina, smantana si lapte (3-4 linguri faina, lapte 500 ml, unt 50 gr, smantana 4-5 linguri, sare piper), se adauga cescuta de quinoa, se taie ciupercutele , se aseaza deasupra, se pune branza feta bucatele sau rasa (cam 150 gr) peste legume, se toarna sosul, se da la cuptor o jumatate de ora. La aceasta budinca am pus si o cescuta de quinoa o pseudocereala, aduce putin cu orezul, este o sursa bogata de calciu si un stimulent al sistemului imunitar excelent se prepara in felul urmator: se pune in apa 15-30 minute la inmuiat se spala sub jet de apa, pana devine apa limpede, se pune apoi la fiert pentru 20 de minute si se mai lasa 5 minute cu capacul pus la oala.



loading...

Adauga un comentariu