Budinci

Budinca de ciocolata cu zmeura

Publicat: 11 feb. 2013

Ingrediente:

100 gr zmeura
40 gr ciocolata alba
70 gr ciocolata amaruie
2 lingurite amidon
1 lingurita extract de vanilie
1 praf de sare
1 ou
100 gr zahar
1 albus
300 ml lapte

Mod de preparare:
 
Combina zaharul cu amidonul, vanilia, oul si albusul intr-un bol. Adauga si un praf de sare si amesteca foarte bine, pana se omogenizeaza. Fierbe laptele intr-o cratita pe foc. Cand da in clocot, ia-l de pe foc si adauga ciocolata, amestecand continuu, pana cand se topeste complet. Adauga treptat aceasta compozitie peste amestecul cu ou. Dupa ce toate ingredientele s-au incorporat bine, mai lasa pe foc timp de 10 minute. Toarna apoi budinca intr-un bol, acopera cu folie de plastic si lasa sa se raceasca complet. Da apoi la rece pentru o ora. Inainte de a servi, presara peste budinca zmeura si ciocolata alba rasa.
Budinca cremoasa de ciocolata cu zmeura se serveste rece, cu un pahar de vin rosu.

sursa: acasa



loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit