Budinci

Budinca de cozonac – FOTO

Publicat: 06 ian. 2012

Ingrediente:

un cozonac intreg, uscat(taiat in 3-4 felii mari) sau resturi de cozonac
1,5 l lapte
6-7 oua
12-14 linguri zahar
5 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare:

Tapetati o cratita de 3 l cu 8 linguri de zahar ars. Puneti la inmuiat bucatile de cozonac in 0,5 l lapte in care ati dizolvat o lingura de zahar frecata cu un galbenus. Cozonacul trebuie sa fie bine inmuiat. Bateti 5 oua+ un albus cu 4-5 linguri zahar si adaugati laptele fiert si racit si zaharul vanilat.
Puneti bucatile de cozonac inmuiat in cratita cu zahar ars dupa ce aceasta s-a racit. Daca doriti, puteti adauga stafide macerate in rom. Turnati in fir subtire, pe toata suprafata cozonacului laptele batut cu ou. Da-ti la cuptor si coaceti la foc foarte mic 2 ore. Lasati sa se raceasca in cratita, desprindeti marginile cu cutitul si rasturnati numai cand este foarte rece (altfel se desface) pe un platou.
Serviti ca atare sau garnisiti cu frisca batuta si ati obtinut un tort economic, rapid si foarte gustos.

Budinca de cozonac a fost pregatita de Craita.




Adauga un comentariu