Budinci

Budinca de dovleac cu nucsoara

Publicat: 06 feb. 2012

Ingrediente:

600 g dovleac
2 oua (albusurile separate de galbenusuri)
100 ml lapte
140 g branza rasa
un praf nucsoara

Mod de preparare:

Se unge cu putin unt o forma de budinca, iar cuptorul se incinge la 180 grade. Dupa aceea punem dovleacul la fiert la foc mare, intr-o oala. Cand incepe sa dea in fiert se pune un capac si se mai lasa un sfert de ora, dar la foc mic. Apoi se pregateste un piure din dovleacul fiert. Se bat galbenusurile cu branza, lapte si nucsoara si se potriveste de sare. Incorporam si piureul de dovleac. Cu un mixer se bat albusurile spuma. Punem spuma de albus in amestecul de dovleac si turnam compozitia obtinuta in forma de budinca pregatita. Se da la cuptor pentru o jumatate de ora. Se serveste calduta.

sursa reteta si fotografie: cepapam.ro



loading...

Adauga un comentariu