Culinar

Budincă de griș cu prune – Bună pentru cei cu diabet

Publicat: 02 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Budincă de griș cu prune - Bună pentru cei cu diabet

Ceva bun, fără zahăr! O budincă de gris cu prune se poate face oricând îţi e poftă de un deşert.

Ingrediente:

  • 100 g griş
  • 4-5 prune mari
  • 800 ml lapte
  • 15 g îndulcitor
  • 200 ml smântână lichidă (20% grăsime)
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • unt, pentru uns
  • ¼ linguriţă sare

Mod de preparare:

Pune într-un ibric antiaderent îndulcitorul, laptele, smântâna, extractul de vanilie şi sarea. Lasă ibricul la foc mediu şi amestecă uşor în el. În momentul în care e pe punctul de a da în clocot conţinutul, adaugă grisul în ploaie. Amestecă în mod constant, cu ajutorul unui ţel. După 3-4 minute, compoziţia s-a întărit suficient. Ia-o de pe foc şi las-o să se răcească.

Între timp spală prunele şi taie-le în jumătate. Bineînţeles, îndepărtează sâmburii. Unge cu puţin unt un vas termorezistent. Pune în el budinca de gris, nivelează cu o spatulă din silicon, apoi înfige prunele. La final bagă vasul termorezistent în cuptorul încins la 170 de grade Celsius, pentru maximum 25 de minute.

Poți face și o budincă cremoasă cu smântână la cuptor.

Adauga un comentariu