News Flash:

Budinca de mere

10 Ianuarie 2001
1311 Vizualizari | 0 Comentarii
-230 g zahar bucati sau tos,
-500 ml apa,
-1 lamaie,
-650 g mere.


Pentru sos:

-3 galbenusuri,
-3 linguri de zahar tos,
-1 plic zahar vanilat, 1 lingura faina,
-500 ml lapte.


Din zaharul bucati sau tos impreuna cu apa se face un sirop consistent. Se adauga sucul de la o lamaie sau portocala, precum si coaja rasa pe razatoarea marunta si stoarsa bine prin tifon. Acestui sirop i se adauga 650 g mere curatate de coaja si tocate foarte marunt. Se amesteca cu grija cu o ligura de metal timp de o ora la foc potrivit. Compozitia se toarna intr-o forma udata cu apa. Se pastreaza la frigider pana a doua zi. Budinca rasturnata pe o farfurie de sticla se serveste cu urmatorul sos: 3 galbenusuri de ou se freaca impreuna cu zaharul, faina si zaharul vanilat. Peste acest amestec se adauga laptele fierbinte. Amestecul se continua pana la ingrosarea potrivita. Sosul ajuns la consistenta necesara se toarna intr-un castron si se continua amestecarea pana la racire. La masa se va turna in sosiera.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1495 viz    0 com
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1593 (s) | 22 queries | Mysql time :0.037497 (s)