Orez cu lapte! Sună bine, nu-i aşa? Ce zici dacă ai reinventa această reţetă din copilăria noastră? Astăzi m-am gândit să-ţi propun o budincă de orez cremoasa, cu scorţişoară şi vanilie. Se face la cuptor, de data aceasta, şi are un gust foarte bun.
Reţeta este o opţiune ideală şi pentru zilele când ai vrea să-ţi faci un deşert, dar nu ştii ce anume ori nu ai timp mult la dispoziţie. Cu numai câteva ingrediente poţi prepara ceva bun-bun. Mai jos găseşti ingredientele şi modul de preparare.
Mai întâi se încălzeşte cuptorul la 155 de grade Celsius. Apoi orezul trebuie spălat în mai multe ape, până când lichidul devine limpede (nu se mai albeşte).
Foloseşte o tavă yenna. Unge tava cu nişte unt topit. Pune în ea orezul spălat şi scurs bine înainte, zahărul, smântâna, după care toarnă laptele. Adaugă esenţa de vanilie. Amestecă uşor, folosind o spatulă, şi presara scorţişoară.
Acoperă tava cu folie de aluminiu şi bag-o în cuptor, pe raftul din mijloc. După aproximativ 45-50 de minute îndepărtează folia de aluminiu. Baga tava înapoi, de data aceasta pentru doar 30 de minute. Dacă încă nu e rumena budincă de orez cremoasa, ţine-o 60 de minute în cuptor.