Culinar

Budincă de vinete gratinate – Rețetă bună și vara, și toamna

Publicat: 09 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Budincă de vinete gratinate - Rețetă bună și vara și toamna

Cauţi o reţetă la cuptor care să nu conţină carne? Avem o recomandare pentru tine, numai bună de gătit pentru cina în familie. Vinetele cu caşcaval este preparatul care se face rapid, este sănătos şi poate fi servit atât cald, cât şi ulterior, rece.

Ingrediente:

4 vinete potrivite
1 linguriţă zahăr
200-250 g caşcaval (peste 40% grăsime)
1 ceapă mică
400 g pastă din pulpă de roşii
parmezan, după gust
100 ml ulei de măsline
1 linguriţă sos pesto
sare
piper
2 căţei de usturoi

Mod de preparare:

Speli vinetele, le feliezi de 2-3 cm pe lungime şi le dai cu sare. Pentru sos, încingi puţin ulei, căleşti ceapa şi usturoiul mărunţite, apoi torni pasta de roşii şi ½ pahar cu apă. Ţii pe foc până scade zeama şi se îngroaşă sosul, potriveşti gustul de sare şi piper, adaugi zahărul şi ½ linguriţă de sos pesto, mai laşi 2 minute pe foc şi dai deoparte.

Amesteci uleiul rămas cu restul de sos pesto şi ungi feliile de vinete cu această compoziţie. Aşezi vinetele pe hârtie de copt, le pui în cuptorul încins şi le coci pe ambele părţi, până se înmoaie şi prind culoare.

Ungi vasul de copt cu sosul de roşii, aşezi un rând de vinete, iar sos, presari parmezan şi pui felii de caşcaval. Repeţi până umpli tava, iar la final acoperi cu felii de caşcaval. Dai la cuptor, la 180 °C, până capătă o crustă maronie.

Adauga un comentariu