Sport

Buget de peste un milion lei la CS Politehnica

Publicat: 14 feb. 2008
1

• Seful CS Politehnica, Leonid Antohi, a fost anuntat ca gruparea universitara va putea conta in anul 2008 pe o finantare de peste un milion de lei • Initial, CS Politehnica a solicitat Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului suma de 1,5 milioane lei • „Cu tot cu rectificarea bugetara, sper sa ajungem la aceasta suma”, spera Leonid Antohi

Peste un milion de lei: acesta va fi bugetul de care va dispune CS Politehnica Iasi in anul competitional 2008. Dupa cateva saptamani de asteptare, seful gruparii universitare, Leonid Antohi, a fost anuntat de la Bucuresti ca Ministerul, Educatiei Cercetarii si Tineretului (MECT) va aloca peste un milion de lei pentru sustinerea activitatii celor 10 sectii din cadrul clubului. Forul de la Bucuresti a stabilit cuantumul sumelor de care vor beneficia gruparile universitare in functie de performantele sectiilor sportive. CS Politehnica a depus deja la minister toata documentatia cu necesarul de cheltuieli pentru anul acesta, solicitand pentru sportivii celor 10 sectii din cadrul clubului un buget de 1,5 milioane lei.

„Cu tot cu rectificarea bugetara, sper sa ajungem la aceasta suma. Am fost informat de la Bucuresti ca in prima faza vom primi intre 1 si 1,1 milioane lei pentru sustinerea activitatii sportive. La nivelul ministerului este o indicatie clara de a nu mai finanta acele sectii care nu fac performanta. Nu putem baga bani la nesfarsit in niste sectii care au obiective mediocre”, a declarat Leonid Antohi. Chiar daca pana va primi prima transa de bani in acest an vor mai trece cel putin cateva saptamani, Antohi a perfectat deja un cantonament la Targu Neamt pentru echipa de handbal masculin si pentru rugbistii de la Poli. Pe langa banii solicitati pentru sustinerea activitatii sportive, CS Politehnica mai are nevoie de 2,5 milioane lei pentru reabilitarea si consolidarea caminului studentesc din complexul Tudor Vladimirescu. Acesta va avea o capacitate totala de aproape 90 de camere pentru cazarea sportivilor, cat si locuri speciale pentru refacere. In fine, Antohi spera si in finalizarea minicomplexului sportiv din Agronomie. Plasat la intrarea pe stadionul Sandu Ville Gorun, chiar in spatele butului, microcomplexul va avea o suprafata de 364 metri patrati, va avea 4 vestiare cu baie fiecare, o sala de forta, o sala de protocol, vestiare pentru arbitri si antrenori, dar si un cabinet medical. Marea problema a clubului condus de Leonid Antohi ramane in continuare echipa de handbal masculin, care nu reuseste sa revina in prim-planul sportului romanesc. De altfel, presedintele CS Politehnica a recunoscut ca este foarte nemultumit de rezultatele obtinute de echipa de handbal masculin si admite ca de unul singur, doar cu ajutorul Primariei Iasi, nu mai poate sustine formatia de esalon secund. Astfel, nu este exclusa nici varianta trecerii echipei la Liceul cu Program Sportiv (LPS), pentru a degreva clubul de o serie de cheltuieli.

Adauga un comentariu