Eveniment-Social

Buget pana la sfarsitul anului pentru proteze ortopedice

Publicat: 15 iun. 2016
1

Bolnavii care au nevoie de o proteza de genunchi sau sold nu trebuie sa mai aiba emotii, deoarece exista bani suficienti pentru achizitionarea acestora. In Clinica de ortopedie din cadrul Spitalului de Recuperare din Iasi se fac, zilnic, interventii de protezare.

In anii precedenti, fondurile alocate pentru achizitionarea protezelor de sold sau genunchi a fost insuficiente, medicii fiind nevoiti sa amane interventiile de la o luna la alta si bolnavii asteptau luni de zile pana a ajunge pe masa de operatie.

„Avem fonduri pana la sfarsitul anului pentru achizitia de proteze la ortopedie. Se opereaza fara probleme. Pentru ca numarul pacientilor care necesita o proteza de sold sau genunchi este foarte mare, exista in continuare o lista de asteptare. Lunar se fac cateva zeci de operatii de acest tip”, a declarat ec. Carmen Cumpat, managerul Spitalului de Recuperare.

De aceste proteze beneficiaza pacientii care sufera de coxartroza sau gonartroza. Toti pacientii beneficiaza de gratuitate, contravaloarea protezelor fiind suportata de Ministerul Sanatatii. Dupa operatia de protezare, pacientul are nevoie de o perioada de timp pana cand va putea folosi din nou genunchiu operat, de exemplu, o perioada de recuperare si reeducare a articulatiei, muschilor si mersului. 

Comentarii
Adauga un comentariu